Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Bewoner ontdekt 's ochtends kogelgaten in raam

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 12:00

Woning in Maastricht beschoten, Belgisch dorp beklad met MVV-graffiti en de vermiste jongen is weer terug, maar van het tienermeisje ontbreekt nog ieder spoor. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Vermiste tiener terug, meisje nog vermist
De 14-jarige jongen die vrijdag verdween uit de jeugdinstelling Via Jeugd in Cadier en Keer is gisteravond in goede gezondheid gevonden. De 15-jarige Dominique Mergelsberg is nog wel vermist. Zij verdween op 16 oktober en staat op de lijst van vermiste kinderen van de politie. Lees hier meer.

vermissing
Foto: Google Streetview

Netwerkborrels kosten provincie ruim 4 ton
De provincie heeft vorig jaar ruim 425.000 euro uitgetrokken voor netwerkbijeenkomsten en ontvangsten. De duurste bijeenkomst was de jaarlijkse eigen lounge tijdens Jumping Indoor Maastricht (JIM), voor onder meer het bedrijfsleven en Statenleden. Dat kostte 50.000 euro. Lees hier aan welke borrels de provicie nog meer geld uitgaf.

Belgisch dorp beklad met MVV-graffiti
Vandalen hebben vlak over de grens in het Belgische Veldwezelt MVV-teksten met graffiti achtergelaten. De MVV-tags werden achtergelaten op verkeersborden, elektriciteits- en telefoonkasten en openbare gebouwen. Bekijk hier meer foto's.

Graffiti Veldwezelt Lanaken MVV (7 nov 2019)
Foto: Het Belang van Limburg

Herbevestiging: Limburgs is regionale taal
Bevestiging, dat is wat de provincie met het convenant Limburgse taal wil bekrachtigen. Met de ondertekening wordt de Limburgse taal herbevestigd, want het werd in 1997 al aangeduid als een regionale taal. Toch zitten er wel degelijk verschillen tussen de erkenning in 1997 en de erkenning in 2019. Lees hier meer.

Ondertekenen convenant erkenning Limburg als streektaal (6 nov 2019)
Foto: L1 (Sven van Tilburg)

Woning in Maastricht mogelijk beschoten
Een woning aan de Kasteel Cortenbachlaan in Maastricht is gisteravond beschoten. De bewoner ontdekte dit vanochtend en lichtte de politie in. Die heeft een onderzoek ingesteld. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen