Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Bewoner ontdekt 's ochtends kogelgaten in raam

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 12:00

Woning in Maastricht beschoten, Belgisch dorp beklad met MVV-graffiti en de vermiste jongen is weer terug, maar van het tienermeisje ontbreekt nog ieder spoor. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Vermiste tiener terug, meisje nog vermist
De 14-jarige jongen die vrijdag verdween uit de jeugdinstelling Via Jeugd in Cadier en Keer is gisteravond in goede gezondheid gevonden. De 15-jarige Dominique Mergelsberg is nog wel vermist. Zij verdween op 16 oktober en staat op de lijst van vermiste kinderen van de politie. Lees hier meer.

vermissing
Foto: Google Streetview

Netwerkborrels kosten provincie ruim 4 ton
De provincie heeft vorig jaar ruim 425.000 euro uitgetrokken voor netwerkbijeenkomsten en ontvangsten. De duurste bijeenkomst was de jaarlijkse eigen lounge tijdens Jumping Indoor Maastricht (JIM), voor onder meer het bedrijfsleven en Statenleden. Dat kostte 50.000 euro. Lees hier aan welke borrels de provicie nog meer geld uitgaf.

Belgisch dorp beklad met MVV-graffiti
Vandalen hebben vlak over de grens in het Belgische Veldwezelt MVV-teksten met graffiti achtergelaten. De MVV-tags werden achtergelaten op verkeersborden, elektriciteits- en telefoonkasten en openbare gebouwen. Bekijk hier meer foto's.

Graffiti Veldwezelt Lanaken MVV (7 nov 2019)
Foto: Het Belang van Limburg

Herbevestiging: Limburgs is regionale taal
Bevestiging, dat is wat de provincie met het convenant Limburgse taal wil bekrachtigen. Met de ondertekening wordt de Limburgse taal herbevestigd, want het werd in 1997 al aangeduid als een regionale taal. Toch zitten er wel degelijk verschillen tussen de erkenning in 1997 en de erkenning in 2019. Lees hier meer.

Ondertekenen convenant erkenning Limburg als streektaal (6 nov 2019)
Foto: L1 (Sven van Tilburg)

Woning in Maastricht mogelijk beschoten
Een woning aan de Kasteel Cortenbachlaan in Maastricht is gisteravond beschoten. De bewoner ontdekte dit vanochtend en lichtte de politie in. Die heeft een onderzoek ingesteld. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen