Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Bevallen in eigen ziekenhuis? Dat gaat niet altijd

Geplaatst opwoensdag 20 oktober 2021 - 12:08

Zwangere vrouwen moeten er rekening mee houden dat ze niet in hun voorkeursziekenhuis kunnen bevallen, beeldbellen met huisarts volgend jaar mogelijk en dierenvriend redt hond. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Beeldenbellen met dokter mogelijk in Noord-Limburg
Beeldbellen met een huisarts in Noord-Limburg is vanaf begin 2022 mogelijk. Het videoconsult biedt volgens huisartsenkoepel Cohesie een alternatief voor de in april 2020 verdwenen huisartsenpost (HAP) in Venray, maar kan ook gebruikt worden als regulier consult bij de huisarts. Lees hier meer.

Niet iedere vrouw kan in voorkeursziekenhuis bevallen
Bevallen in een voorkeursziekenhuis? Dat is niet altijd mogelijk. Ziekenhuizen hebben het namelijk nog steeds te druk met de zorg voor coronapatiënten. Lees hier meer.

zwangerschap
Foto: iStock

Baasje springt water in om zijn hond te redden
De Dierenambulance Limburg en brandweer moesten in actie komen voor een hond die op een eilandje bij Kasteelpark Born terecht was gekomen en niet meer terug durfde. Uiteindelijk sprong het baasje het grachtwater in om zijn trouwe viervoeter te redden. Lees hier meer.

Extra beveiliging speelgoedwinkels vanwege Pokémon-gekte
De lucratieve handel in Pokémon-kaarten leidt er bij verschillende Limburgse speelgoedwinkels toe dat ze de gewilde kaarten extra moeten beveiligen. Gevallen van diefstal rijzen ondertussen de pan uit: "Het zijn de nieuwe bitcoins." Lees hier meer.

pokémonverzameling
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen