Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Beter leven voor verwaarloosde vogels

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 11:59

* Wedstrijd Fortuna op losse schroeven door politieactie
* Ruim 250 robots van Titulaer in Utrechts museum
* MVV haalt op nippertje nieuwe spits binnen

Wedstrijd Fortuna op losse schroeven door politieactie
De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht aanstaande zaterdag staat op losse schroeven. De politie wil namelijk gaan staken bij de wedstrijd. Politievakbond ACP zet acties in voor een betere cao. Lees hier meer.

Een ME-oefening bij het Fortuna Sittard-stadion, op 11 april 2018.
Foto: via Erwin Minkenberg

Ruim 250 robots van Titulaer in Utrechts museum
De familie van Chriet Titulaer leent ruim 250 robots uit aan het Utrechts Museum Speelklok. De robots van de in 2017 overleden sterrenkundige zijn in alle soorten en maten vanaf eind augustus te zien in het museum. Lees hier meer.

Limburgse smaakmakers in finale De Nieuwe Lekkerbek
De Sittardse Monique Moreau en Ivo Mulder uit Hulsberg hebben misschien wel dé eetsensatie van 2018 in handen. Vanavond staan zij namelijk met hun gerechten, de 'Citadelle' en de 'Aerpelmik', in de finale van het tv-programma De Nieuwe Lekkerbek. Lees hier meer.

Foto: De Nieuwe Lekkerbek

MVV haalt op nippertje nieuwe spits binnen
MVV heeft op het nippertje een nieuwe spits binnen weten te halen. Anthony van den Hurk verruilt De Graafschap komend seizoen voor de Maastrichtenaren. MVV was al een hele tijd op zoek naar de gewenste spits. Lees hier meer.

Anthony van den Hurk (links) met oud-MVV'er Bryan Smeets.
Foto: Orange Pictures

Nieuw leven voor 151 in beslag genomen vogels
Van 200 in beslag genomen dieren van De Huisdier Gigant in Beek, krijgen 151 een nieuw leven bij het vogelopvangcentrum in Dalen (Drenthe). Volgens het Comité Dierennoodhulp hebben 46 dieren het niet overleefd en zijn er drie nog ziek. Lees hier meer.

Foto: Comité Dierennoodhulp

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen