Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Beter leven voor verwaarloosde vogels

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 11:59

* Wedstrijd Fortuna op losse schroeven door politieactie
* Ruim 250 robots van Titulaer in Utrechts museum
* MVV haalt op nippertje nieuwe spits binnen

Wedstrijd Fortuna op losse schroeven door politieactie
De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht aanstaande zaterdag staat op losse schroeven. De politie wil namelijk gaan staken bij de wedstrijd. Politievakbond ACP zet acties in voor een betere cao. Lees hier meer.

Een ME-oefening bij het Fortuna Sittard-stadion, op 11 april 2018.
Foto: via Erwin Minkenberg

Ruim 250 robots van Titulaer in Utrechts museum
De familie van Chriet Titulaer leent ruim 250 robots uit aan het Utrechts Museum Speelklok. De robots van de in 2017 overleden sterrenkundige zijn in alle soorten en maten vanaf eind augustus te zien in het museum. Lees hier meer.

Limburgse smaakmakers in finale De Nieuwe Lekkerbek
De Sittardse Monique Moreau en Ivo Mulder uit Hulsberg hebben misschien wel dé eetsensatie van 2018 in handen. Vanavond staan zij namelijk met hun gerechten, de 'Citadelle' en de 'Aerpelmik', in de finale van het tv-programma De Nieuwe Lekkerbek. Lees hier meer.

Foto: De Nieuwe Lekkerbek

MVV haalt op nippertje nieuwe spits binnen
MVV heeft op het nippertje een nieuwe spits binnen weten te halen. Anthony van den Hurk verruilt De Graafschap komend seizoen voor de Maastrichtenaren. MVV was al een hele tijd op zoek naar de gewenste spits. Lees hier meer.

Anthony van den Hurk (links) met oud-MVV'er Bryan Smeets.
Foto: Orange Pictures

Nieuw leven voor 151 in beslag genomen vogels
Van 200 in beslag genomen dieren van De Huisdier Gigant in Beek, krijgen 151 een nieuw leven bij het vogelopvangcentrum in Dalen (Drenthe). Volgens het Comité Dierennoodhulp hebben 46 dieren het niet overleefd en zijn er drie nog ziek. Lees hier meer.

Foto: Comité Dierennoodhulp

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen