Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Badmeester onder vuur door bericht op Facebook

Geplaatst opwoensdag 19 juli 2017 - 12:00

* Opgepast: fikse onweersbuien in de loop van de avond
* Tom Dumoulin dankzij Strukton van start in ZIJN stad
* Limburger in Engeland opgepakt met 50 kilo cocaïne

Vader van jongetje boos om zwemverbod
Een Facebook-bericht van een boze vader zorgt voor veel ophef. Een badmeester van zwembad Mosaqua in Gulpen ligt onder vuur nadat hij een jongetje met een A-diploma weigerde toe te laten in een deel van het zwembad. De badmeester vond de zwemvaardigheid van Sam niet voldoende. René Tissot, de vader van Sam, was het absoluut niet eens met het besluit van de badmeester en plaatste vervolgens dus een woedend bericht op Facebook. Hij haalt daarin flink uit naar het zwemparadijs in het algemeen en de badmeester in het bijzonder. Lees hier meer.

Waarschuwing: Fikse onweersbuien verwacht
Even opletten, want woensdagmiddag in de loop van de dag kunnen er flinke onweersbuien komen. Dit meldt Meteo Limburg. De luchtvochtigheid loopt in de loop van de dag snel op waardoor het broeierig warm wordt, met temperaturen van 31 à 32 graden. Vooral in de avond kunnen er enkele pittige onweersbuien vanuit het zuidwesten over Limburg trekken, met kans op hagel en forse windstoten. Het KNMI heeft voor heel het land code geel afgegeven. Lees hier meer.

Foto: iStock

Tom Dumoulin toch aan de start in ZIJN stad dankzij Strukton
Limburgse wielerfans hoeven niet meer te vrezen, want Tom Dumoulin staat gewoon aan de start bij Ridderronde in Maastricht. Dit dankzij onder andere een wezenlijke bijdrage van de nieuwe sponsor Strukton. Het was een tijdje onduidelijk of de Giro-winnaar wel zou meedoen met de 33ste Ridderronde. Voor een bedrag van 32.000 euro zou Dumoulin aan de start verschijnen. Lees hier meer

Limburger in Engeland opgepakt met 50 kilo cocaïne
Een 52-jarige man uit Limbricht is door de Engelse douane opgepakt. Hij had namelijk zo'n 50 kilo cocaïne in zijn vrachtwagen liggen. De vrachtwagen, die eigenlijk bestemd is voor het vervoeren van paarden, werd op donderdag 13 juli gecontroleerd door de douane in Dover. Lees hier meer.

Foto ter illustratie.
Foto: iStock

Binnenkort ontbijtje bij La Place op Vrijthof
Restaurantketen La Place zou bezig zijn met het vestigen van een grote eetzaak op het Vrijthof, pal naast Theater aan de Vrijthof. Het zou gaan om twee rijksmonumentale panden, die één restaurant moeten gaan worden. Eerder kondigde het horecaconcern al aan meerdere AC-wegrestaurants in Limburg over te nemen en een restaurant in een warenhuis in Maastricht en Heerlen te openen. Daarmee lijkt La Place bezig te zijn met een ware comeback. Lees hier meer.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie

Gerelateerde berichten

Zwembad neemt geen stappen tegen boze vader
Badmeester onder vuur na zwemverbod jongetje met diploma
Stormloop op zwembad, gemeente zet verkeersregelaars in
'Ieder zwembad een detectiesysteem'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen