Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Auto raakt van de weg, automobilist overleden

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 11:57

* Weertenaren gewond bij steekpartij Vlissingen
* Hond in hitte vastgebonden aan boom
* Terugkijken: dit was Solar 2018

Weertenaren gewond bij steekpartij Vlissingen
Twee mannen uit Weert zijn gisteravond gewond geraakt bij een steekpartij langs het strand in Vlissingen. De mannen van 32 en 57 jaar werden neergestoken op de Boulevard Evertsen. Twee jongens zijn aangehouden. Lees hier meer.

Hond in hitte vastgebonden aan boom
Bij Dierenopvang Op de Smakterheide is zondagavond een hond binnengebracht die aan een boom vastgebonden was achtergelaten in Helden. Bij de dierenopvang in Venray was de verontwaardiging zeer groot. "Dit is de reinste dierenmishandeling, een hond met deze temperaturen aan een boom vastbinden zonder water", zo laat beheerster Trudy Goumans weten. Lees hier meer.

Foto: Dierenpension Op de Smakterheide

Man overleden bij eenzijdig ongeluk
In Valkenburg is maandagochtend een automobilist overleden bij een eenzijdig ongeluk. De auto raakte van de weg en belandde in een weiland. Twee andere inzittenden zijn overbracht naar het ziekenhuis. Lees hier meer.

Terugkijken: dit was Solar 2018
Gister kwam het vierdaagse Solar Weekend Festival in Roermond knallend tot een einde. Met bijna 30.000 bezoekers en gevoelsmatig net zoveel zonuren blikt de organisatie alvast terug op een geslaagde editie. Bekijk hier vier dagen festival terug.

Foto: Wesley van Bree

Hongaars theatercircus terug naar Heerlen
Het Hongaarse theatercircus Recirquel keert terug naar Heerlen. Het gezelschap is tijdens het internationale theaterfestival Cultura Nova te zien in het Parkstad Limburg Theater. Recirquel brengt een combinatie van theater, dans en circus. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen