Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Antitankmijn per scooter naar politiebureau

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 11:58

Zwaargewonde bij ongeluk in Echt, vier miljoen 'overlevingsgeld' voor cultuur en vinder bracht explosief met scooter naar politiebureau. Dit en meer in de 1Lunch.

Van Barcelona terug naar Nederland?
Xavier Mbuyamba verkaste een jaar geleden van MVV Maastricht naar FC Barcelona, maar mogelijk vertrekt hij na een seizoen weer bij de topclub. Het rommelt bij de Catalaanse grootmacht en daarnaast heeft de verdediger over interesse niet te klagen. Lees hier meer.

Integriteit Jos Heijmans op de agenda
De gemeenteraad van Weert behandelt het onderzoek naar de integriteit van burgemeester Jos Heijmans op woensdag 3 juni. De raad van Weert zou het onderzoek van Bureau Berenschot eigenlijk al in april behandelen, maar de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten. Lees hier meer.

jos heijmans weert (3 apr 2020)
Foto: WeertdeGekste

Miljoenen 'overlevingsgeld' voor cultuur
De provincie en de acht grote en middelgrote Limburgse gemeenten zijn bereid vier miljoen euro op tafel te leggen ter ondersteuning van Limburgse culturele instellingen. Het provinciebestuur schrijft dat in een brief aan minister Ingrid van Engelshoven (D66). Lees hier meer.

Zwaargewonde in Echt
Bij een ongeluk in Echt is een vrouw donderdagochtend zwaargewond geraakt. Op de rijksweg N276 is de bestuurster rond 7:30 uur de macht over het stuur verloren en tegen een boom geknald. Lees hier meer.

Ongeval Rijksweg Zuid Echt (14 mei 2020)
Foto: Fer Traugott

Explosief met scooter gebracht
Wesley Klonen, die woensdag een explosief vond in een bos in Schinnen, bracht dat met de scooter naar het politiebureau in Heerlen. Alle alarmbellen gingen bij agenten af toen de vondst werd afgegeven. Lees hier meer.

Explosief landmijn antitankmijn politiebureau Heerlen (13 mei 2020)
Foto: Track '88

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen