Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: André Rieu trekt tonnen uit voor muzieklessen

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 11:58

DSM-topman kondigt vertrek aan, PvdA wil 'eindelijk' duidelijkheid over kosten Koningsdag en André Rieu trekt de beurs voor muziekonderwijs in Limburg. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

DSM-topman kondigt vertrek aan
Feike Sijbesma (60), topman van chemie- en biotechnologiebedrijf DSM, stapt na er 32 jaar gewerkt te hebben in februari op. In zijn plaats komen twee bestuursvoorzitters terug: Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. Sijbesma wordt genoemd als nieuwe bestuursvoorzitter van ABN AMRO. Lees hier meer.

Rechter biedt hulp bij schulden
De rechtbank Limburg is de eerste rechtbank in Nederland die een eigen schuldenloket krijgt. Als tijdens een zitting blijkt dat iemand schulden heeft, krijgt hij of zij meteen hulp aangeboden. Lees hier meer.

Handbalsters herpakken zich op WK
De Nederlandse handbalsters hebben hun eerste zege op het WK geboekt. Na de nederlaag tegen Slovenië (26-32) moest Angola er met 35-28 aan geloven in het Japanse Kumamoto. Larissa Nusser uit Born scoorde één keer. Lees hier meer.

wk handbal vrouwen
Foto: L1

PvdA wil 'eindelijk' duidelijkheid over kosten Koningsdag
De oppositiepartij vraagt zich af waarom het zo lang duurt voordat er concrete cijfers op tafel liggen. Volgens de PvdA is dat ook heel belangrijk omdat de gemeente Maastricht in zwaar weer zit en er bezuinigd moet worden om de begroting op orde te krijgen. Lees hier meer.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima
Foto: Jean-Pierre Geusens

Vier jongens vluchten bos in na brand spookvoertuig
De politie zoekt maandagochtend in Haelen en omgeving naar vier jongens van ongeveer twintig jaar oud. Het viertal vluchtte het bos in bij In de Bremmen nadat hun voertuig in brand vloog. De auto is volgens de politie een zogeheten spookvoertuig met buitenlands kenteken, maar zonder een tenaamstelling. Lees hier meer.

André Rieu trekt de beurs voor muziekonderwijs in Limburg
André Rieu gaat investeren in het muziekonderwijs in Limburg. Hij heeft daarvoor een bedrag uitgetrokken van 425.000 euro dat hij doneert aan de stichting Jeugdfonds Cultuur Limburg. Met dat bedrag kunnen duizend kinderen een jaar lang muziekonderwijs volgen. Lees hier meer.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen