Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: André Rieu trekt tonnen uit voor muzieklessen

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 11:58

DSM-topman kondigt vertrek aan, PvdA wil 'eindelijk' duidelijkheid over kosten Koningsdag en André Rieu trekt de beurs voor muziekonderwijs in Limburg. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

DSM-topman kondigt vertrek aan
Feike Sijbesma (60), topman van chemie- en biotechnologiebedrijf DSM, stapt na er 32 jaar gewerkt te hebben in februari op. In zijn plaats komen twee bestuursvoorzitters terug: Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. Sijbesma wordt genoemd als nieuwe bestuursvoorzitter van ABN AMRO. Lees hier meer.

Rechter biedt hulp bij schulden
De rechtbank Limburg is de eerste rechtbank in Nederland die een eigen schuldenloket krijgt. Als tijdens een zitting blijkt dat iemand schulden heeft, krijgt hij of zij meteen hulp aangeboden. Lees hier meer.

Handbalsters herpakken zich op WK
De Nederlandse handbalsters hebben hun eerste zege op het WK geboekt. Na de nederlaag tegen Slovenië (26-32) moest Angola er met 35-28 aan geloven in het Japanse Kumamoto. Larissa Nusser uit Born scoorde één keer. Lees hier meer.

Foto: L1

PvdA wil 'eindelijk' duidelijkheid over kosten Koningsdag
De oppositiepartij vraagt zich af waarom het zo lang duurt voordat er concrete cijfers op tafel liggen. Volgens de PvdA is dat ook heel belangrijk omdat de gemeente Maastricht in zwaar weer zit en er bezuinigd moet worden om de begroting op orde te krijgen. Lees hier meer.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Vier jongens vluchten bos in na brand spookvoertuig
De politie zoekt maandagochtend in Haelen en omgeving naar vier jongens van ongeveer twintig jaar oud. Het viertal vluchtte het bos in bij In de Bremmen nadat hun voertuig in brand vloog. De auto is volgens de politie een zogeheten spookvoertuig met buitenlands kenteken, maar zonder een tenaamstelling. Lees hier meer.

André Rieu trekt de beurs voor muziekonderwijs in Limburg
André Rieu gaat investeren in het muziekonderwijs in Limburg. Hij heeft daarvoor een bedrag uitgetrokken van 425.000 euro dat hij doneert aan de stichting Jeugdfonds Cultuur Limburg. Met dat bedrag kunnen duizend kinderen een jaar lang muziekonderwijs volgen. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen