Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: André Rieu scoort niet alleen in zijn thuisstad

Geplaatst opdonderdag 5 juli 2018 - 11:57

* Gestolen speedboot gevonden in Heerlen
* Droogte laat rotzooi Grensmaas zien
* Opnieuw schaap gejat uit weiland

Gestolen speedboot gevonden in Heerlen
In Heerlen is een gestolen speedboot ter waarde van 50.000 euro teruggevonden. Het vaartuig uit het Belgische Kinrooi viel op bij agenten, zij vertrouwden het niet en hebben de snelle boot in beslag genomen. Lees hier meer.

Droogte laat rotzooi Grensmaas zien
De lange droge periode laat de keerzijde zien bij de Grensmaas tussen Itteren en Borgharen. Het terrein dat enkele jaren geleden is opgeleverd na de ontgrinding lijkt meer op een vuilnisbelt dan op een natuurgebied. "Ik zag allemaal troep, zoals autobanden, ijzeren tanks, video- en cassettebandjes, schoenen, ballen, winkelwagentjes, de beruchte drinkflesjes, delen van een boot, eigenlijk van alles wat", zegt natuurfotograaf Bob Luijks uit Neer. Lees hier meer.

Foto: Bob Luijks

Rookvrije zones bij zwembad Roermond
Bij zwembad De Roerdomp in Roermond mag er vanaf zaterdag op bepaalde plekken niet meer worden gerookt. Het buitenterrein krijgt rookvrije zones. Lees hier meer.

Puinruimer VMBO Maastricht gevonden
Onderwijskundige Jan Rijkers is de uitverkorene die puin moet gaan ruimen bij het VMBO Maastricht na het grote eindexamendebacle. De raad van toezicht van scholenkoepel LVO heeft hem per direct benoemd tot interim-bestuurder van het VMBO Maastricht. Lees hier meer.

Foto: Jean-Pierre Geusens

André Rieu scoort op rustdag WK
Terwijl André Rieu op het Vrijthof aan zijn concertreeks begon, werd voor de thuisblijvers een concert uit 2013 op tv uitgezonden. En dat scoorde goed. Zo'n 925.000 mensen zaten aan de buis gekluisterd. Daarmee scoorde hij een tweede plek qua kijkercijfers, net onder het achtuurjournaal (1.288.000), maar boven Goede Tijden Slechte Tijden (767.000). Lees hier meer.

Opnieuw schaap gejat uit weiland
Een dief in Meerssen heeft het gemunt op schapen. Voor de tweede keer in korte tijd is een beest meegenomen uit een weiland. Vier weken geleden gebeurde dat in Moorveld, nu was het raak in het gehucht Kasen. Lees hier meer.

Foto: iStock
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen