Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: André Rieu scoort niet alleen in zijn thuisstad

Geplaatst opdonderdag 5 juli 2018 - 11:57

* Gestolen speedboot gevonden in Heerlen
* Droogte laat rotzooi Grensmaas zien
* Opnieuw schaap gejat uit weiland

Gestolen speedboot gevonden in Heerlen
In Heerlen is een gestolen speedboot ter waarde van 50.000 euro teruggevonden. Het vaartuig uit het Belgische Kinrooi viel op bij agenten, zij vertrouwden het niet en hebben de snelle boot in beslag genomen. Lees hier meer.

Droogte laat rotzooi Grensmaas zien
De lange droge periode laat de keerzijde zien bij de Grensmaas tussen Itteren en Borgharen. Het terrein dat enkele jaren geleden is opgeleverd na de ontgrinding lijkt meer op een vuilnisbelt dan op een natuurgebied. "Ik zag allemaal troep, zoals autobanden, ijzeren tanks, video- en cassettebandjes, schoenen, ballen, winkelwagentjes, de beruchte drinkflesjes, delen van een boot, eigenlijk van alles wat", zegt natuurfotograaf Bob Luijks uit Neer. Lees hier meer.

Foto: Bob Luijks

Rookvrije zones bij zwembad Roermond
Bij zwembad De Roerdomp in Roermond mag er vanaf zaterdag op bepaalde plekken niet meer worden gerookt. Het buitenterrein krijgt rookvrije zones. Lees hier meer.

Puinruimer VMBO Maastricht gevonden
Onderwijskundige Jan Rijkers is de uitverkorene die puin moet gaan ruimen bij het VMBO Maastricht na het grote eindexamendebacle. De raad van toezicht van scholenkoepel LVO heeft hem per direct benoemd tot interim-bestuurder van het VMBO Maastricht. Lees hier meer.

Foto: Jean-Pierre Geusens

André Rieu scoort op rustdag WK
Terwijl André Rieu op het Vrijthof aan zijn concertreeks begon, werd voor de thuisblijvers een concert uit 2013 op tv uitgezonden. En dat scoorde goed. Zo'n 925.000 mensen zaten aan de buis gekluisterd. Daarmee scoorde hij een tweede plek qua kijkercijfers, net onder het achtuurjournaal (1.288.000), maar boven Goede Tijden Slechte Tijden (767.000). Lees hier meer.

Opnieuw schaap gejat uit weiland
Een dief in Meerssen heeft het gemunt op schapen. Voor de tweede keer in korte tijd is een beest meegenomen uit een weiland. Vier weken geleden gebeurde dat in Moorveld, nu was het raak in het gehucht Kasen. Lees hier meer.

Foto: iStock
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen