Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: André Rieu scoort niet alleen in zijn thuisstad

Geplaatst opdonderdag 5 juli 2018 - 11:57

* Gestolen speedboot gevonden in Heerlen
* Droogte laat rotzooi Grensmaas zien
* Opnieuw schaap gejat uit weiland

Gestolen speedboot gevonden in Heerlen
In Heerlen is een gestolen speedboot ter waarde van 50.000 euro teruggevonden. Het vaartuig uit het Belgische Kinrooi viel op bij agenten, zij vertrouwden het niet en hebben de snelle boot in beslag genomen. Lees hier meer.

Droogte laat rotzooi Grensmaas zien
De lange droge periode laat de keerzijde zien bij de Grensmaas tussen Itteren en Borgharen. Het terrein dat enkele jaren geleden is opgeleverd na de ontgrinding lijkt meer op een vuilnisbelt dan op een natuurgebied. "Ik zag allemaal troep, zoals autobanden, ijzeren tanks, video- en cassettebandjes, schoenen, ballen, winkelwagentjes, de beruchte drinkflesjes, delen van een boot, eigenlijk van alles wat", zegt natuurfotograaf Bob Luijks uit Neer. Lees hier meer.

Foto: Bob Luijks

Rookvrije zones bij zwembad Roermond
Bij zwembad De Roerdomp in Roermond mag er vanaf zaterdag op bepaalde plekken niet meer worden gerookt. Het buitenterrein krijgt rookvrije zones. Lees hier meer.

Puinruimer VMBO Maastricht gevonden
Onderwijskundige Jan Rijkers is de uitverkorene die puin moet gaan ruimen bij het VMBO Maastricht na het grote eindexamendebacle. De raad van toezicht van scholenkoepel LVO heeft hem per direct benoemd tot interim-bestuurder van het VMBO Maastricht. Lees hier meer.

Foto: Jean-Pierre Geusens

André Rieu scoort op rustdag WK
Terwijl André Rieu op het Vrijthof aan zijn concertreeks begon, werd voor de thuisblijvers een concert uit 2013 op tv uitgezonden. En dat scoorde goed. Zo'n 925.000 mensen zaten aan de buis gekluisterd. Daarmee scoorde hij een tweede plek qua kijkercijfers, net onder het achtuurjournaal (1.288.000), maar boven Goede Tijden Slechte Tijden (767.000). Lees hier meer.

Opnieuw schaap gejat uit weiland
Een dief in Meerssen heeft het gemunt op schapen. Voor de tweede keer in korte tijd is een beest meegenomen uit een weiland. Vier weken geleden gebeurde dat in Moorveld, nu was het raak in het gehucht Kasen. Lees hier meer.

Foto: iStock
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen