Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: André Rieu raakt verkeerde snaar met 'nazi-lied'

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 11:57

* Geen treinen tussen Venlo en Eindhoven
* Parkeergarages Weert gehackt voor bitcoins
* Celstraf dreigt voor Heerlense vrouwenhacker

Geen treinen tussen Venlo en Eindhoven
Reizigers tussen Venlo en Eindhoven zijn de komende dagen aangewezen op de bus. Er rijden op dat traject tot en met zondag geen treinen. Het spoor wordt op meerdere plekken vernieuwd. Lees hier meer.

Parkeergarages Weert gehackt voor bitcoins
De computersystemen van twee parkeergarages in Weert zijn even gehackt geweest. Dat was niet zonder reden, want de hackers wilden bitcoins zien van de gemeente. Dat hebben ze uiteindelijk niet gekregen. Door de hack konden mensen een paar dagen gratis parkeren in de parkeergarage aan het Stationsplein en de parking Centrum-Noord. Lees hier meer.

Foto: iStock

Celstraf dreigt voor Heerlense vrouwenhacker
Het hacken van internetgegevens van honderden vrouwen kan een Heerlenaar duur komen te staan. Twee medeverdachten hebben al te horen gekregen dat er drie en vier jaar cel wordt geëist in deze zaak. Het drietal had naaktfoto's van honderden vrouwen die waren gestolen uit de icloud van de slachtoffers. De Heerlense hacker moet nog voor de rechter verschijnen. Lees hier meer.

André Rieu raakt verkeerde snaar
Het leek zo'n leuk idee van André Rieu: gemeenteraadsvergaderingen beginnen met een stuk muziek, om de politici alvast in een vrolijke, lieve bui te brengen. Maar om daar nou een lied voor te gebruiken dat in de Tweede Wereldoorlog werd gespeeld bij executies in concentratiekampen... Lees hier meer.

Alte Kameraden, gespeeld door André Rieu en zijn orkest, in de Chileense hoofdstad Santiago in 2015
Bron: YouTube
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen