Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: André Rieu raakt verkeerde snaar met 'nazi-lied'

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 11:57

* Geen treinen tussen Venlo en Eindhoven
* Parkeergarages Weert gehackt voor bitcoins
* Celstraf dreigt voor Heerlense vrouwenhacker

Geen treinen tussen Venlo en Eindhoven
Reizigers tussen Venlo en Eindhoven zijn de komende dagen aangewezen op de bus. Er rijden op dat traject tot en met zondag geen treinen. Het spoor wordt op meerdere plekken vernieuwd. Lees hier meer.

Parkeergarages Weert gehackt voor bitcoins
De computersystemen van twee parkeergarages in Weert zijn even gehackt geweest. Dat was niet zonder reden, want de hackers wilden bitcoins zien van de gemeente. Dat hebben ze uiteindelijk niet gekregen. Door de hack konden mensen een paar dagen gratis parkeren in de parkeergarage aan het Stationsplein en de parking Centrum-Noord. Lees hier meer.

Foto: iStock

Celstraf dreigt voor Heerlense vrouwenhacker
Het hacken van internetgegevens van honderden vrouwen kan een Heerlenaar duur komen te staan. Twee medeverdachten hebben al te horen gekregen dat er drie en vier jaar cel wordt geëist in deze zaak. Het drietal had naaktfoto's van honderden vrouwen die waren gestolen uit de icloud van de slachtoffers. De Heerlense hacker moet nog voor de rechter verschijnen. Lees hier meer.

André Rieu raakt verkeerde snaar
Het leek zo'n leuk idee van André Rieu: gemeenteraadsvergaderingen beginnen met een stuk muziek, om de politici alvast in een vrolijke, lieve bui te brengen. Maar om daar nou een lied voor te gebruiken dat in de Tweede Wereldoorlog werd gespeeld bij executies in concentratiekampen... Lees hier meer.

Alte Kameraden, gespeeld door André Rieu en zijn orkest, in de Chileense hoofdstad Santiago in 2015
Bron: YouTube
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen