Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: André Rieu raakt verkeerde snaar met 'nazi-lied'

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 11:57

* Geen treinen tussen Venlo en Eindhoven
* Parkeergarages Weert gehackt voor bitcoins
* Celstraf dreigt voor Heerlense vrouwenhacker

Geen treinen tussen Venlo en Eindhoven
Reizigers tussen Venlo en Eindhoven zijn de komende dagen aangewezen op de bus. Er rijden op dat traject tot en met zondag geen treinen. Het spoor wordt op meerdere plekken vernieuwd. Lees hier meer.

Parkeergarages Weert gehackt voor bitcoins
De computersystemen van twee parkeergarages in Weert zijn even gehackt geweest. Dat was niet zonder reden, want de hackers wilden bitcoins zien van de gemeente. Dat hebben ze uiteindelijk niet gekregen. Door de hack konden mensen een paar dagen gratis parkeren in de parkeergarage aan het Stationsplein en de parking Centrum-Noord. Lees hier meer.

Foto: iStock

Celstraf dreigt voor Heerlense vrouwenhacker
Het hacken van internetgegevens van honderden vrouwen kan een Heerlenaar duur komen te staan. Twee medeverdachten hebben al te horen gekregen dat er drie en vier jaar cel wordt geëist in deze zaak. Het drietal had naaktfoto's van honderden vrouwen die waren gestolen uit de icloud van de slachtoffers. De Heerlense hacker moet nog voor de rechter verschijnen. Lees hier meer.

André Rieu raakt verkeerde snaar
Het leek zo'n leuk idee van André Rieu: gemeenteraadsvergaderingen beginnen met een stuk muziek, om de politici alvast in een vrolijke, lieve bui te brengen. Maar om daar nou een lied voor te gebruiken dat in de Tweede Wereldoorlog werd gespeeld bij executies in concentratiekampen... Lees hier meer.

Alte Kameraden, gespeeld door André Rieu en zijn orkest, in de Chileense hoofdstad Santiago in 2015
Bron: YouTube
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen