Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Altijd al een attractie willen hebben?

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 12:00

* Drugsafval vaker gedumpt in Limburg
* Sportclubs maken zich zorgen
* Attractiepark Yumble veilt de boe(de)l

Drugsafval vaker gedumpt in Limburg
Criminelen dumpen afval van drugslabs steeds vaker in Limburg. Dit jaar is er al ten minste 22 keer drugsafval gedumpt. Volgens bestuurders verschuift het probleem daarmee vanuit Brabant richting andere delen van het land, zoals dus Limburg. Ook wordt veel overlast niet gemeld omdat criminelen creatiever worden, zo beweren politie en provincies.

Toch een doorstart voor seksclub Nikita?
Het heeft even geduurd, maar seksclub Nikita lijkt er nu echt weer te komen. Ondernemer Mat Coenen wil na de winter een start maken met de wederopbouw van de club uit Weert. Na de brand in 1999 leek het er al een paar keer op dat de seksclub opnieuw zou worden opgebouwd, maar dat lukte om verschillende redenen niet.

De ruïne van seksboerderij Nikita in Weert
Foto: Franco Gori (archief MGL)

Attractiepark Yumble veilt de boe(de)l
Afgelopen zomer ging attractiepark Yumble failliet en eind vorige maand werden al een aantal attracties weggehaald. De rest van de failliete boedel wordt sinds kort te koop aangeboden op veilingsite BVA Auctions. Een complete attractie, een cornettomachine of een petje? Bieden kan pas vanaf 18 december, maar hier is de verzameling al te zien.

Wat is het themalied voor Serious Request?
3FM onthult maandag het themalied voor Serious Request 2015. Dat maakte Giel Beelen donderdag bekend in zijn ochtendshow. Sinds 2008 brengt Serious Request jaarlijks een themalied uit, gezongen door bekende Nederlandse artiesten. Vorig jaar kwam het van Jacqueline Govaert. Wie het nummer dit jaar maakt is nog niet duidelijk.

Sportclubs maken zich zorgen over toekomst
Drie op de vier Limburgse sportclubs maken zich zorgen over hun toekomst, vooral over dalende ledentallen en afnemende inkomsten. Veldsportverenigingen, met name voetbalclubs in Zuid-Limburg, zijn het somberst. Zaalsportclubs hebben minder financiële zorgen, maar vrezen vooral voor snel teruglopende ledentallen.

Blog 1: Kan ik deze sapjesterreur volhouden?
Nog even terug naar Serious Request. Verslaggever Ruud Maas vraagt zich af hoe zwaar deze actie voor de dj's zal zijn en gaat op onderzoek uit. Van donderdag tot dinsdag leeft hij - net zoals Giel, Paul en Domien dat zullen doen in het Glazen Huis - op sapjes.

Als je nu een overheerlijk broodje met bijvoorbeeld geitenkaas, honing en walnoten aan het eten bent: ik hoop dat het smaakt. Ik wacht ondertussen tot het 15:00 uur is en ik mijn tweede sapje van de dag kan drinken. (...) Je ziet er met je zestig kilo nu al uit alsof je weken op sapjes leeft, lacht de een. Is er geen collega met meer spek op de ribben, vraagt de ander. Ik zie deze onderneming echter als uitdaging. Kan ik deze sapjesterreur volhouden? Lees verder.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts