Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Alle clichés uit de kast vanwege extreme hitte

Geplaatst opdinsdag 23 juli 2019 - 11:59

Tropische hitte, hitteplan, code oranje en tips om het hoofd koel te houden. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Extreme hitte op komst
We roepen het al dagen, maar voor de zekerheid nogmaals: het wordt warm, heel warm. Vandaag stijgt het kwik naar zo'n 34 graden, morgen doen we daar nog een schepje bovenop met zo'n 37 graden en donderdag gaan we door het dak, met mogelijk een hitterecord. Let wel goed op: de zonkracht is sterk. Dat betekent dat je snel kunt verbranden. Lees hier meer.

Gewaarschuwd mens telt voor twee
Het RIVM en het KNMI buitelden vanochtend over elkaar heen met het afgeven van waarschuwingen. De eerste kondigde het hitteplan af en de andere stelde waarschuwingscode oranje in. De boodschap van beide instanties is hetzelfde: Pas op, het wordt extreem warm. Lees hier meer.

Hoe kom je deze warme dagen door?
Het is verstandig om vandaag, morgen en overmorgen voldoende te drinken, in de schaduw te blijven en niet te sporten in de middag tussen 12:00 uur en 16:00 uur. Insmeren met zonnebrandcrème is natuurlijk een absolute must. Doe zoals de Fransen en Italianen ook doen: pas je tempo aan. Lees hier meer.

Foto: iStock

Ander nieuws:

Burgemeester moet blijven
In Gennep zijn ze niet zo blij met het vertrek van burgemeester Peter de Koning. De burgervader vertrekt vanwege het heersende bestuurscultuur. Het belemmert hem naar eigen zeggen in zijn functioneren. "Gemeenteraad en wethouders, toon respect en laat deze man niet vertrekken. Uitpraten is beter dan schoppen", staat er als toelichting onder de petitie geschreven. Lees hier meer.

'Hoe heet hij ook alweer?'
Groene trui-drager Peter Sagan was wel onder de indruk van Mike Teunissen en de Jumbo-Visma-ploeg. Alleen worstelt hij wel met de namen. "Van Aert heeft me verbaasd in die sprint", zei hij gisteren tijdens de rustdag. "In de eerste rit werd ik ook verrast door een andere jongen... Hoe heet hij ook alweer?" Mike Teunissen dus. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen