Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Alle clichés uit de kast vanwege extreme hitte

Geplaatst opdinsdag 23 juli 2019 - 11:59

Tropische hitte, hitteplan, code oranje en tips om het hoofd koel te houden. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Extreme hitte op komst
We roepen het al dagen, maar voor de zekerheid nogmaals: het wordt warm, heel warm. Vandaag stijgt het kwik naar zo'n 34 graden, morgen doen we daar nog een schepje bovenop met zo'n 37 graden en donderdag gaan we door het dak, met mogelijk een hitterecord. Let wel goed op: de zonkracht is sterk. Dat betekent dat je snel kunt verbranden. Lees hier meer.

Gewaarschuwd mens telt voor twee
Het RIVM en het KNMI buitelden vanochtend over elkaar heen met het afgeven van waarschuwingen. De eerste kondigde het hitteplan af en de andere stelde waarschuwingscode oranje in. De boodschap van beide instanties is hetzelfde: Pas op, het wordt extreem warm. Lees hier meer.

Hoe kom je deze warme dagen door?
Het is verstandig om vandaag, morgen en overmorgen voldoende te drinken, in de schaduw te blijven en niet te sporten in de middag tussen 12:00 uur en 16:00 uur. Insmeren met zonnebrandcrème is natuurlijk een absolute must. Doe zoals de Fransen en Italianen ook doen: pas je tempo aan. Lees hier meer.

Foto: iStock

Ander nieuws:

Burgemeester moet blijven
In Gennep zijn ze niet zo blij met het vertrek van burgemeester Peter de Koning. De burgervader vertrekt vanwege het heersende bestuurscultuur. Het belemmert hem naar eigen zeggen in zijn functioneren. "Gemeenteraad en wethouders, toon respect en laat deze man niet vertrekken. Uitpraten is beter dan schoppen", staat er als toelichting onder de petitie geschreven. Lees hier meer.

'Hoe heet hij ook alweer?'
Groene trui-drager Peter Sagan was wel onder de indruk van Mike Teunissen en de Jumbo-Visma-ploeg. Alleen worstelt hij wel met de namen. "Van Aert heeft me verbaasd in die sprint", zei hij gisteren tijdens de rustdag. "In de eerste rit werd ik ook verrast door een andere jongen... Hoe heet hij ook alweer?" Mike Teunissen dus. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen