Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Alle clichés uit de kast vanwege extreme hitte

Geplaatst opdinsdag 23 juli 2019 - 11:59

Tropische hitte, hitteplan, code oranje en tips om het hoofd koel te houden. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Extreme hitte op komst
We roepen het al dagen, maar voor de zekerheid nogmaals: het wordt warm, heel warm. Vandaag stijgt het kwik naar zo'n 34 graden, morgen doen we daar nog een schepje bovenop met zo'n 37 graden en donderdag gaan we door het dak, met mogelijk een hitterecord. Let wel goed op: de zonkracht is sterk. Dat betekent dat je snel kunt verbranden. Lees hier meer.

Gewaarschuwd mens telt voor twee
Het RIVM en het KNMI buitelden vanochtend over elkaar heen met het afgeven van waarschuwingen. De eerste kondigde het hitteplan af en de andere stelde waarschuwingscode oranje in. De boodschap van beide instanties is hetzelfde: Pas op, het wordt extreem warm. Lees hier meer.

Hoe kom je deze warme dagen door?
Het is verstandig om vandaag, morgen en overmorgen voldoende te drinken, in de schaduw te blijven en niet te sporten in de middag tussen 12:00 uur en 16:00 uur. Insmeren met zonnebrandcrème is natuurlijk een absolute must. Doe zoals de Fransen en Italianen ook doen: pas je tempo aan. Lees hier meer.

Foto: iStock

Ander nieuws:

Burgemeester moet blijven
In Gennep zijn ze niet zo blij met het vertrek van burgemeester Peter de Koning. De burgervader vertrekt vanwege het heersende bestuurscultuur. Het belemmert hem naar eigen zeggen in zijn functioneren. "Gemeenteraad en wethouders, toon respect en laat deze man niet vertrekken. Uitpraten is beter dan schoppen", staat er als toelichting onder de petitie geschreven. Lees hier meer.

'Hoe heet hij ook alweer?'
Groene trui-drager Peter Sagan was wel onder de indruk van Mike Teunissen en de Jumbo-Visma-ploeg. Alleen worstelt hij wel met de namen. "Van Aert heeft me verbaasd in die sprint", zei hij gisteren tijdens de rustdag. "In de eerste rit werd ik ook verrast door een andere jongen... Hoe heet hij ook alweer?" Mike Teunissen dus. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen