Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Alibaba komt niet naar Limburg

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 11:57

* Identiteit van één van twee doden woning Sittard bekend
* Afgeschoten dwerggans: mogelijk waarschuwing voor jager
* Onderzoek naar witwassen in pand Hoensbroek

Identiteit van één van twee doden woning Sittard bekend
Een van de twee doden die maandagavond in een woning in Sittard werden gevonden, is de bewoonster van een andere woning in het appartementencomplex. Dat heeft de politie dinsdagmorgen bekendgemaakt. De identiteit van de andere dode is nog niet vastgesteld. Lees hier meer.

Traumahelikopter opgeroepen voor zwaar ongeval in Well
Bij een eenzijdig verkeersongeluk bij Well is in de nacht van maandag op dinsdag zeker één inzittende gewond geraakt. Het ging rond 04:30 uur mis op de Wezerweg. Bij de aanrijding liep minstens één persoon verwondingen op en raakte bovendien bekneld. Meerdere brandweervoertuigen werden opgeroepen om de inzittende uit diens benarde positie te bevrijden. Lees hier meer.

Foto: SK-Media

Onderzoek naar witwassen in pand Hoensbroek
In Hoensbroek wordt dinsdagmorgen in een pand onderzoek gedaan naar witwassen. Het team Financieel Onderzoek en de landelijke eenheid doen dit aan de Nieuwstraat. Dat meldt de politie. Lees hier meer.

Waarschuwing voor jager doodgeschoten gans
De jager die de bedreigde dwerggans in Reuver doodschoot kan een waarschuwing verwachten. Althans als blijkt dat het inderdaad om een vergissing gaat. De politie wordt ook op de hoogte gebracht, omdat die toeziet op de jachtvergunning. Lees hier meer.

Een dwerggans gefotografeerd in Mook
Sovon / Harvey van Diek

Webwinkelreus Alibaba lijkt Limburg links te laten liggen
Limburg delft vooralsnog het onderspit in de strijd om een groot Europees distributiecentrum van webwinkelreus Alibaba binnen te halen. Het van oorsprong Chinese bedrijf heeft een duidelijke voorkeur voor de Belgische stad Luik. Lees hier meer.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen