Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Akoestisch geweld op jubileumeditie Pinkpop

Geplaatst opmaandag 26 november 2018 - 11:58

* Postema en Schrijen per direct weg
* N280 uren dicht na zware aanrijding
* Wanssumse jihadiste niet terug naar cel

Postema en Schrijen per direct weg
Voorzitter van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO), André Postema, moet toch zijn functie neerleggen. Postema vertrekt per direct op verzoek van de Raad van Toezicht. Ook Jan Schrijnen van de Raad van Toezicht treedt terug. Lees hier meer.

N280 uren dicht na zware aanrijding
De N280 bij Baexem gaat naar verwachting pas in de middag weer open na een zware aanrijding maandagochtend. Een vrachtwagen en een taxi botsten tegen elkaar. Daarbij is de dieseltank van de vrachtwagen lekgeslagen en zijn honderden liters diesel het weiland ingestroomd. Lees hier meer.

Foto: L1 / Pascal Courbois

Wanssumse jihadiste niet terug naar cel
Terreurverdachte Aïsha uit Wanssum is in hoger beroep veroordeeld, omdat ze zich voorbereidde om af te reizen naar Syrië en zich daar aan te sluiten bij IS. De negentienjarige Wanssumse kreeg een straf van 270 dagen waarvan 228 dagen voorwaardelijk. Lees hier meer.

Brand legt dakdekkersbedrijf in de as
Een hevige brand bij een dakdekkers- en dakkapellenbedrijf in Venlo heeft het bedrijf volledig in de as gelegd. De brandweer heeft het pand aan de Voltastraat gecontroleerd uit laten branden. Ook een grafmonumentenbedrijf viel aan de vlammen ten prooi. Lees hier meer.

Foto: Robert Janssen (L1)

Drie nieuwe namen Pinkpop
De organisatie van Pinkpop heeft maandagmorgen drie nieuwe namen bekendgemaakt die acte de présence zullen maken tijdens de jubileumeditie van het festival. Mumford & Sons, Tenacious D en George Ezra zullen komend jaar op het podium schitteren. Lees hier meer.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen