Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Akoestisch geweld op jubileumeditie Pinkpop

Geplaatst opmaandag 26 november 2018 - 11:58

* Postema en Schrijen per direct weg
* N280 uren dicht na zware aanrijding
* Wanssumse jihadiste niet terug naar cel

Postema en Schrijen per direct weg
Voorzitter van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO), André Postema, moet toch zijn functie neerleggen. Postema vertrekt per direct op verzoek van de Raad van Toezicht. Ook Jan Schrijnen van de Raad van Toezicht treedt terug. Lees hier meer.

N280 uren dicht na zware aanrijding
De N280 bij Baexem gaat naar verwachting pas in de middag weer open na een zware aanrijding maandagochtend. Een vrachtwagen en een taxi botsten tegen elkaar. Daarbij is de dieseltank van de vrachtwagen lekgeslagen en zijn honderden liters diesel het weiland ingestroomd. Lees hier meer.

Foto: L1 / Pascal Courbois

Wanssumse jihadiste niet terug naar cel
Terreurverdachte Aïsha uit Wanssum is in hoger beroep veroordeeld, omdat ze zich voorbereidde om af te reizen naar Syrië en zich daar aan te sluiten bij IS. De negentienjarige Wanssumse kreeg een straf van 270 dagen waarvan 228 dagen voorwaardelijk. Lees hier meer.

Brand legt dakdekkersbedrijf in de as
Een hevige brand bij een dakdekkers- en dakkapellenbedrijf in Venlo heeft het bedrijf volledig in de as gelegd. De brandweer heeft het pand aan de Voltastraat gecontroleerd uit laten branden. Ook een grafmonumentenbedrijf viel aan de vlammen ten prooi. Lees hier meer.

Foto: Robert Janssen (L1)

Drie nieuwe namen Pinkpop
De organisatie van Pinkpop heeft maandagmorgen drie nieuwe namen bekendgemaakt die acte de présence zullen maken tijdens de jubileumeditie van het festival. Mumford & Sons, Tenacious D en George Ezra zullen komend jaar op het podium schitteren. Lees hier meer.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen