Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Afvaldumping ontsiert winters landschap

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 11:57

* OM wil taakstraf voor jaloerse man
* Romantiek en ongemak in Baarlo
* Voetballers komen en voetballers gaan

De brug stond open
Scholieren in Weert die vanmorgen te laat op school kwamen, hadden een goed excuus: de brug stond open. Door een storing aan de Stadsbrug moesten voetgangers, fietsers en auto's een andere route kiezen. Lees hier meer.

Foto: Weertdegekste

OM wil taakstraf voor jaloerse man
De actie van een jaloerse Heerlenaar kan hem een taakstraf en voorwaardelijke celstraf van een jaar opleveren. De 32-jarige Gordon G. stak in 2017 de nieuwe vlam van zijn (ex-)vrouw neer met een mes. Dat deed hij, nadat zijn vermoeden werd bevestigd dat zijn vrouw interesse in iemand anders had. Daar kwam hij achter door een camera mét microfoon in huis te plaatsen. Lees hier meer.

Romantiek en ongemak in Baarlo
Soms zijn de gesprekken ronduit ongemakkelijk bij televisieprogramma First Dates, maar soms slaat de vonk over. En voor die laatste gevallen kunnen de kandidaten voortaan ook samen de nacht doorbrengen. Kasteel De Raay in Baarlo is het decor. Lees hier meer.

Deze voetballers gaan en komen
Fortuna Sittard heeft gretig gebruikgemaakt van de laatste dag van de transferdeadline. VVV-Venlo hield zich daarentegen gedeisd op de markt. En wat voetbalfans misschien hadden verwacht, gebeurde toch niet. 'Super Mario' blijft gewoon bij Roda JC voorlopig. Lees hier meer.

Foto: Orange Pictures

Afvaldumping ontsiert winters landschap
Inwoners van Noord- en Midden-Limburg werden vanmorgen wakker in een witte wereld. De sneeuwpret is trouwens maar van korte duur, want het kwik laat de sneeuwdeken als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het winters landschap werd overigens bij Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch verstoord door de dumping van zo'n tien vaten. Die werden gevonden door voorbijgangers die in de vroege ochtend wilden genieten van de witgekleurde omgeving. Lees hier meer.

Foto: L1 (Peter Beeker)

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen