Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Afgekeurde mondkapjes gebruikt in Coronacentrum

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 11:56

Medewerkers van de gevangenis in Sittard verdenken elkaar van het smokkelen van drugs en telefoons, zorgmedewerkers van het coronacentrum in Urmond zijn geschrokken en het kabinet buigt zich vandaag over de vraag of het gros van de coronamaatregelen wordt verlengd. Dit en meer in onze 1Lunch.

Kabinet bespreekt verlenging coronamaatregelen
Het kabinet buigt zich vandaag over de vraag of het gros van de coronamaatregelen wordt verlengd tot na 6 april, en of er wellicht meer moet worden gedaan om de verspreiding van het virus in te dammen. Meer details lees je hier.

Afgekeurde mondkapjes bij Coronacentum: 'Dit is schrikken'
Zorgmedewerkers van het Coronacentrum in Urmond zijn geschrokken nadat vorige week duidelijk werd dat ze gewerkt hebben met afgekeurde mondkapjes die uit China waren geïmporteerd. Lees hier meer.

Coronahotel 2
Foto: L1 (Frank Moonen)

Wantrouwen in Sittardse bajes: 'Personeel smokkelt drugs'
Medewerkers van de gevangenis in Sittard verdenken elkaar van het smokkelen van drugs en telefoons. Er is intern gepleit voor strengere controle van het personeel. Dat blijkt uit DJI-documenten die zijn ingezien door L1. Lees hier het hele artikel.

Zorgelijk: hartpatiënten mijden massaal ziekenhuis
Hartpatiënten mijden ziekenhuizen en gaan ook minder naar de huisarts als ze klachten hebben. Cardiologen maken zich zorgen over deze ontwikkeling. "We zien minder mensen op onze afdeling, en vaker dat mensen zich later melden en er dus erger aan toe zijn. Dat ze thuis merken: het gaat toch echt niet", zegt Joan Meeder, cardioloog in het VieCurie Ziekenhuis in Venlo. Lees hier het hele artikel.

Uitvaartbranche past zich aan corona aan
Uitvaartondernemers uit Limburg gaan samenwerken, als ze door de coronacrisis onverhoopt het werk niet meer aankunnen. Ondernemers in de Limburgse uitvaartbranche hebben daar onlangs over gesproken. Lees hier meer.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen