Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Aanval verstoort optreden Glenn Miller Orkest in Kiev

Geplaatst opmaandag 18 december 2017 - 11:57

* Venrayse flat beschoten
* Merkelbeek schrijft dierengeschiedenis
* Meisje zwaar toegetakeld op Sittardse schaatsbaan

Venrayse flat beschoten
Bewoners van een appartementencomplex in Venray zijn zich zaterdagnacht rot geschrokken toen er werd geschoten op de ingang van het pand aan de Westsingel. Hierbij raakten twee geparkeerde auto's beschadigd en ook de ruiten van de entree zijn gebarsten. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. Lees hier meer.

Merkelbeek schrijft dierengeschiedenis
In Merkelbeek zou volgens de jagers van de Zoogdiervereniging dierengeschiedenis zijn geschreven. Ze wisten een moeder wasbeer met vier jongen op de foto te zetten. Levend bewijs dat de beestjes zich in Nederland voortplanten. Lees hier meer.

Foto: iStock

Meisje zwaar toegetakeld op Sittardse schaatsbaan
Op de schaatsbaan in Sittard zou gisteren een tienermeisje zwaar zijn toegetakeld door een groep van ongeveer tien jongens. Zo hebben ze haar volgens een getuige met een voorwerp in het gezicht geslagen en haar haren afgeknipt met een schaar. Uiteindelijk heeft de getuige het meisje uit de handen van haar belagers weten te redden. Lees hier meer.

Opnieuw muzikant bestolen
Muzikante Méghan Janssen uit Brunssum zit in zak en as. Zaterdagnacht zijn haar dwarsfluit en piccolo gestolen. De zangeres en fluitiste had haar blaasinstrumenten in een paarse tas in de auto laten liggen. Daar werd zaterdagnacht in ingebroken. De tas vond zij leeg terug. Lees hier meer.

Foto: Facebook / Méghan Janssen

Optreden Glenn Miller Orkest bruut verstoord door aanval
De leden van het Glenn Miller Orkest van Wil Salden uit Obbicht leken dit weekend terechtgekomen te zijn in een verkeerde film. Terwijl ze bezig waren met een optreden in een theater in Kiev werd het gebouw ineens aangevallen door honderden actievoerders. Ze gooiden met vuurwerk en rookbommen naar het gebouw. Lees hier verder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen