Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Aangifte: verplaatsing doet dassen de das om

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2021 - 12:06

'Busverbinding Nederlands en Belgisch Limburg haalbaar', schaatser meldt zich na zoekactie en aangifte van dierenmishandeling in dassenkwestie Roermond. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Ondanks coronacrisis 'solide' jaar voor DSM
Ondanks de coronacrisis heeft DSM afgelopen jaar een winst geboekt van 508 miljoen euro, bij een omzet van 8,1 miljard. Het in Heerlen gevestigde voedings- en speciaalchemiebedrijf maakte dinsdag de jaarcijfers bekend, samen met de laatste kwartaalcijfers van vorig jaar. Lees hier meer.

'Busverbinding Nederlands en Belgisch Limburg haalbaar'
Volgens stichting Geen Grens is er zeker behoefte aan een goede openbaar vervoerverbinding tussen Nederlands en Belgisch Limburg. Een sneltram tussen Hasselt en Maastricht is weliswaar al jaren onderwerp van het gesprek, maar of die er daadwerkelijk komt, is nog onduidelijk. Lees hier meer.

Schuurs naar halve finales dubbelspel Australian Open
Tennisster Demi Schuurs uit Nieuwstadt en haar Amerikaanse partner Nicole Melichar zijn door naar de halve finales van het dubbelspel bij de Australian Open. De dubbelspecialiste staat voor de eerste keer in haar carrière in de halve finales van het grandslamtoernooi in Melbourne. Lees hier meer.

Video: L1

Schaatser meldt zich na zoekactie in water Hegelsom
De schaatser naar wie maandagmiddag in het water bij Hegelsom is gezocht, heeft zich bij de politie gemeld. Vanwege een onbeheerd achtergelaten fiets sloegen de hulpdiensten groot alarm. Er werd echter geen aanwijzing gevonden dat er iemand door het ijs was gezakt. Lees hier meer.

Schaatser meldt zich na zoekactie in water Hegelsom
Hulpdienst aan de Sint Jorisweg zijn begonnen met een zoektocht naar een schaatser die mogelijk door het ijs is gezakt.
Foto: Horst24

Dassenkwestie Roermond: aangifte van dierenmishandeling
Fractievoorzitter van de Limburgse Partij voor de Dieren (PvdD) Pascale Plusquin heeft dinsdag aangifte gedaan tegen de provincie Limburg wegens dierenmishandeling. De provincie heeft namelijk toestemming gegeven voor het verwijderen van twee dassen in het Roermondse natuurgebied Hambeek. De dassenburcht op het voormalige pabo-terrein onder de tv-toren, moet plaats maken voor woningen. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen