Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: 100.000 kippen ontsnapt aan brand

Geplaatst opwoensdag 12 mei 2021 - 11:59

Stijging aantal klachten over geluidsoverlast in coronatijd, LWV blij met versoepelingen maar pleit voor steun en kippen blijven ongedeerd bij stalbrand. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Gé Reinders blaast allerlaatste optreden af
Zanger Gé Reinders uit Roermond heeft het laatste optreden van zijn afscheidstour afgelast. "Ik ben bang dat ik niet de kwaliteit kan bieden die ik zou moeten bieden", zegt hij. Hij blijft echter muziek maken. Lees hier meer.

Stijging aantal klachten over geluidsoverlast in coronatijd
Het aantal klachten over geluidsoverlast is flink gestegen sinds de start van de coronapandemie. Het aantal meldingen in Limburg lag tussen maart 2020 en februari 2021 bijna 40 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Bekijk hier hoe het zit in jouw gemeente.

Geluidsoverlast
Foto: iStock

Vuurwerk bij gezin door brievenbus gegooid
Bij een gezin in Weert is afgelopen nacht vuurwerk door de brievenbus gegooid. Het vuurwerk veroorzaakte een harde knal en rook in de woning van het gezin. De bewoners wisten zichzelf in veiligheid te brengen. Lees hier meer.

Vuurwerk door brievenbus Weert (12 mei 2021)
Foto: WeertdeGekste

Brand in stal: 100.000 kippen ongedeerd
Er heeft woensdagochtend brand gewoed bij een pIuimveebedrijf in Stramproy. Het ging om een brand in een mestopslag van een kippenstal. In de stallen van het bedrijf zaten 100.000 leghennen. Ze bleven allemaal ongedeerd. Lees hier meer.

Brand pluimveebedrijf Stramproy (12 mei 2021)
Foto: Fer Traugott

LWV: 'Blij met versoepelingen, maar steun blijft nodig'
De Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) wil dat het kabinet de steunmaatregelen voor ondernemers verlengt tot het einde van het jaar. Ondanks de dinsdag aangekondigde versoepelingen blijft die steun noodzakelijk vindt de LWV. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen