Overslaan en naar de inhoud gaan

1Limburg verder zonder De Limburger

Geplaatst opdinsdag 31 januari 2017 - 8:49

De samenwerking tussen De Limburger en L1 in het digitale nieuwsplatform 1Limburg stopt, maar de website en app blijven bestaan. Voor de bezoekers van de nieuwssite verandert er niks.

De krant heeft besloten om te stoppen met de samenwerking, omdat deze niet meer past in de huidige digitale strategie van de krant.

Digitaal
"Als hoofdredacteur moet je sturen op ontwikkeling. Dit is van oudsher één echte krantenredactie. Maar de lezer gaat van print naar digitaal, óók in de provincie. Dus moeten we de lezer volgen", zegt hoofdredacteur Roy op het Veld in een interview met Villamedia.

Cruciaal
Marc Vangeel, algemeen directeur van MGL, zegt in een persbericht: "We zijn er trots op wat me samen met L1 hebben neergezet. Maar voor de digitale toekomst van De Limburger is het cruciaal dat we onze eigen digitale platformen in hoog tempo verder ontwikkelen. Daarom hebben we besloten uit 1Limburg te stappen."

11 miljoen bezoeken
1Limburg is in ruim twee jaar tijd uitgegroeid tot een van de best bekeken regionale nieuwssites van Nederland, met inmiddels meer dan 11 miljoen bezoeken per maand via website en app. De app is meer dan 200.000 keer gedownload. L1 had de samenwerking graag voortgezet, juist nu de provinciale overheid publiek-privaat samenwerken in de media stimuleert.

'Succesvol voorbeeld'
Rob Stevens, algemeen directeur van L1: "Samenwerking past bij de huidige tijd en daar wordt op de eerste plaats de consument beter van. Je ziet dan ook steeds vaker dat media inhoud delen. 1Limburg is een succesvol voorbeeld. 1Limburg heeft de ambitie om de best bekeken nieuwssite van Limburg te blijven."

De redactie van 1Limburg blijft ook na het afhaken van De Limburger op volle sterkte. Dat betekent dat er voor de bezoekers van de nieuwssite niks verandert: op 1limburg.nl vind je het belangrijkste nieuws uit Limburg als eerste.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

1Limburg genomineeerd voor website van het jaar
1Limburg genomineerd voor web-award
1Limburg kandidaat Website van het Jaar
Verkiezing Website van het Jaar van start
Limburgse media
Lokale omroepen in Limburg: verdwijnen of samenwerken
Limburgse media
Lokale omroepen Gennep en Roermond zoeken samenwerking
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen