Overslaan en naar de inhoud gaan

1Limburg verder zonder De Limburger

Geplaatst opdinsdag 31 januari 2017 - 8:49

De samenwerking tussen De Limburger en L1 in het digitale nieuwsplatform 1Limburg stopt, maar de website en app blijven bestaan. Voor de bezoekers van de nieuwssite verandert er niks.

De krant heeft besloten om te stoppen met de samenwerking, omdat deze niet meer past in de huidige digitale strategie van de krant.

Digitaal
"Als hoofdredacteur moet je sturen op ontwikkeling. Dit is van oudsher één echte krantenredactie. Maar de lezer gaat van print naar digitaal, óók in de provincie. Dus moeten we de lezer volgen", zegt hoofdredacteur Roy op het Veld in een interview met Villamedia.

Cruciaal
Marc Vangeel, algemeen directeur van MGL, zegt in een persbericht: "We zijn er trots op wat me samen met L1 hebben neergezet. Maar voor de digitale toekomst van De Limburger is het cruciaal dat we onze eigen digitale platformen in hoog tempo verder ontwikkelen. Daarom hebben we besloten uit 1Limburg te stappen."

11 miljoen bezoeken
1Limburg is in ruim twee jaar tijd uitgegroeid tot een van de best bekeken regionale nieuwssites van Nederland, met inmiddels meer dan 11 miljoen bezoeken per maand via website en app. De app is meer dan 200.000 keer gedownload. L1 had de samenwerking graag voortgezet, juist nu de provinciale overheid publiek-privaat samenwerken in de media stimuleert.

'Succesvol voorbeeld'
Rob Stevens, algemeen directeur van L1: "Samenwerking past bij de huidige tijd en daar wordt op de eerste plaats de consument beter van. Je ziet dan ook steeds vaker dat media inhoud delen. 1Limburg is een succesvol voorbeeld. 1Limburg heeft de ambitie om de best bekeken nieuwssite van Limburg te blijven."

De redactie van 1Limburg blijft ook na het afhaken van De Limburger op volle sterkte. Dat betekent dat er voor de bezoekers van de nieuwssite niks verandert: op 1limburg.nl vind je het belangrijkste nieuws uit Limburg als eerste.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Limburg genomineeerd voor website van het jaar
1Limburg genomineerd voor web-award
1Limburg kandidaat Website van het Jaar
Verkiezing Website van het Jaar van start
Limburgse media
Lokale omroepen in Limburg: verdwijnen of samenwerken
Limburgse media
Lokale omroepen Gennep en Roermond zoeken samenwerking
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen