Overslaan en naar de inhoud gaan

1900 kilometer op de fiets in negen dagen: 'Een slagveld'

Geplaatst opzondag 9 mei 2021 - 17:16

Na dik 1900 kilometer op de fiets in negen dagen tijd zit het er voor Sjors Hegger uit Meterik op, de Race Around The Netherlands.

In zijn 'rondje Nederland' had Sjors dagen waarin hij twaalf uur op de fiets zat. "Meer dan de helft is uitgevallen. Het is echt een slagveld geweest."

Finish gehaald
Sjors finishte als 24ste. Een bijzondere prestatie voor iemand die pas sinds zeven maanden fanatiek fietst. En al helemaal in de weersomstandigheden van dit jaar, die door de wind en regen zwaar waren.

"Bij Den Helder windkracht 8 en van Eemshaven tot Harlingen meer dan 100 kilometer windkracht 5 op de neus. Tussen de vijf en acht uur tegen de wind in fietsen. Het was heel zwaar. Je vroeg je soms af of het wel verantwoord was. Je werd van links naar rechts gesmeten door de wind." En niet alleen de sterke wind speelde de deelnemers parten, de regen droeg ook zijn steentje bij.

Mooiste van de route
Het mooiste deel van de meer dan 1900 kilometer door Nederland was volgens Sjors ongetwijfeld Zuid-Limburg. "Het mooiste van de route zijn toch wel de duinen, de Veluwe en Zuid-Limburg. Waarvan Zuid-Limburg toch wel het mooiste is. De heuvels kon ik op één na allemaal op fietsen. Welke dat was ben ik kwijt, maar de Cauberg en de Keutenberg, die ben ik op gefietst."

Veel trainen
Of Sjors ooit nog eens deelneemt aan deze race of andere endurance races weet hij nog niet. Het vergt namelijk nogal wat voorbereiding om aan zulke koersen mee te kunnen doen. "Ik ben drie kilo afgevallen. Met honderd kilometer per week trainen red je het niet. Ik heb vier maanden lang ongeveer 400 kilometer per week gefietst. Er gaat heel veel tijd in zitten."

Zijn deelname aan de Race Around The Netherlands was voor Sjors een ervaring voor het leven: "De hele ervaring en de gesprekken met de andere deelnemers waren echt heel mooi. Het was een bizar vette ervaring, ik ben blij dat ik het gehaald heb".

Bekijk ook: Rondje Nederland op de fiets

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen