Overslaan en naar de inhoud gaan

1900 kilometer op de fiets in negen dagen: 'Een slagveld'

Geplaatst opzondag 9 mei 2021 - 17:16

Na dik 1900 kilometer op de fiets in negen dagen tijd zit het er voor Sjors Hegger uit Meterik op, de Race Around The Netherlands.

In zijn 'rondje Nederland' had Sjors dagen waarin hij twaalf uur op de fiets zat. "Meer dan de helft is uitgevallen. Het is echt een slagveld geweest."

Finish gehaald
Sjors finishte als 24ste. Een bijzondere prestatie voor iemand die pas sinds zeven maanden fanatiek fietst. En al helemaal in de weersomstandigheden van dit jaar, die door de wind en regen zwaar waren.

"Bij Den Helder windkracht 8 en van Eemshaven tot Harlingen meer dan 100 kilometer windkracht 5 op de neus. Tussen de vijf en acht uur tegen de wind in fietsen. Het was heel zwaar. Je vroeg je soms af of het wel verantwoord was. Je werd van links naar rechts gesmeten door de wind." En niet alleen de sterke wind speelde de deelnemers parten, de regen droeg ook zijn steentje bij.

Mooiste van de route
Het mooiste deel van de meer dan 1900 kilometer door Nederland was volgens Sjors ongetwijfeld Zuid-Limburg. "Het mooiste van de route zijn toch wel de duinen, de Veluwe en Zuid-Limburg. Waarvan Zuid-Limburg toch wel het mooiste is. De heuvels kon ik op één na allemaal op fietsen. Welke dat was ben ik kwijt, maar de Cauberg en de Keutenberg, die ben ik op gefietst."

Veel trainen
Of Sjors ooit nog eens deelneemt aan deze race of andere endurance races weet hij nog niet. Het vergt namelijk nogal wat voorbereiding om aan zulke koersen mee te kunnen doen. "Ik ben drie kilo afgevallen. Met honderd kilometer per week trainen red je het niet. Ik heb vier maanden lang ongeveer 400 kilometer per week gefietst. Er gaat heel veel tijd in zitten."

Zijn deelname aan de Race Around The Netherlands was voor Sjors een ervaring voor het leven: "De hele ervaring en de gesprekken met de andere deelnemers waren echt heel mooi. Het was een bizar vette ervaring, ik ben blij dat ik het gehaald heb".

Bekijk ook: Rondje Nederland op de fiets

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen