Overslaan en naar de inhoud gaan

1900 kilometer op de fiets in negen dagen: 'Een slagveld'

Geplaatst opzondag 9 mei 2021 - 17:16

Na dik 1900 kilometer op de fiets in negen dagen tijd zit het er voor Sjors Hegger uit Meterik op, de Race Around The Netherlands.

In zijn 'rondje Nederland' had Sjors dagen waarin hij twaalf uur op de fiets zat. "Meer dan de helft is uitgevallen. Het is echt een slagveld geweest."

Finish gehaald
Sjors finishte als 24ste. Een bijzondere prestatie voor iemand die pas sinds zeven maanden fanatiek fietst. En al helemaal in de weersomstandigheden van dit jaar, die door de wind en regen zwaar waren.

"Bij Den Helder windkracht 8 en van Eemshaven tot Harlingen meer dan 100 kilometer windkracht 5 op de neus. Tussen de vijf en acht uur tegen de wind in fietsen. Het was heel zwaar. Je vroeg je soms af of het wel verantwoord was. Je werd van links naar rechts gesmeten door de wind." En niet alleen de sterke wind speelde de deelnemers parten, de regen droeg ook zijn steentje bij.

Mooiste van de route
Het mooiste deel van de meer dan 1900 kilometer door Nederland was volgens Sjors ongetwijfeld Zuid-Limburg. "Het mooiste van de route zijn toch wel de duinen, de Veluwe en Zuid-Limburg. Waarvan Zuid-Limburg toch wel het mooiste is. De heuvels kon ik op één na allemaal op fietsen. Welke dat was ben ik kwijt, maar de Cauberg en de Keutenberg, die ben ik op gefietst."

Veel trainen
Of Sjors ooit nog eens deelneemt aan deze race of andere endurance races weet hij nog niet. Het vergt namelijk nogal wat voorbereiding om aan zulke koersen mee te kunnen doen. "Ik ben drie kilo afgevallen. Met honderd kilometer per week trainen red je het niet. Ik heb vier maanden lang ongeveer 400 kilometer per week gefietst. Er gaat heel veel tijd in zitten."

Zijn deelname aan de Race Around The Netherlands was voor Sjors een ervaring voor het leven: "De hele ervaring en de gesprekken met de andere deelnemers waren echt heel mooi. Het was een bizar vette ervaring, ik ben blij dat ik het gehaald heb".

Bekijk ook: Rondje Nederland op de fiets

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen