Overslaan en naar de inhoud gaan

17-jarige volleybalster Hoogers naar Bundesliga

Geplaatst opwoensdag 5 mei 2021 - 14:56

De pas 17-jarige Puck Hoogers uit Venlo gaat vanaf volgend seizoen spelen voor NawaRo Straubing, dat uitkomt in de Bundesliga, het hoogste niveau in Duitsland.

Dat heeft de Duitse club bekend gemaakt.

Papendal
Puck Hoogers komt uit een echt volleybalgezin en begon haar carrière bij VC Velden. Ze maakte als 15-jarige de overstap naar Fast in Gennep. Daar bleef ze een seizoen om vervolgens naar Papendal te verhuizen waar ze bij het nationale talententeam aansloot.

Ambitie
Hoogers speelde op Papendal in het team van talententrainer Avital Selinger. Daar groeide ze uit tot een vaste waarde in het team als passer/loper. Ze stak nooit onder stoelen of banken dat ze graag naar een buitenlandse club zou willen gaan. Ook heeft ze de ambitie om zich met het Nederlands team te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Bundesliga
In de zomer begint Hoogers aan haar avontuur bij NawaRo Straubing in Beieren. Haar nieuwe club eindigde vorig seizoen als zevende in de Bundesliga Frauen. Op de website van de club staat de lezen dat het jonge talent niet lang hoefde na te denken toen trainer Bart-Jan van der Mark haar vroeg om naar Duitsland te komen. De trainer laat weten graag met Hoogers te willen werken omdat ze zo ambitieus is én een goede harde aanval in huis heeft.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen