Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

17-jarig meisje ingezet als lokaas: 'Ik ben verkracht'

Geplaatst opvrijdag 27 november 2015 - 6:57

De Heerlense Narjis H. (17), die als lokaas zou hebben gediend in een afpersingszaak, claimt te zijn verkracht door haar voormalige baas.

Dat blijkt uit een dossier, in handen van Dagblad de Limburger. Diezelfde 43-jarige man heeft haar aangewezen als verdachte in deze afpersingszaak, die vrijdag van start gaat.

Sigaretten en drank
Volgens de Irakese man, de eigenaar van een avondwinkel aan de Akerstraat-Noord in Hoensbroek, werd hij op 19 augustus van dit jaar naar de Saffierstraat in Heerlen gelokt. Narjis, een voormalig medewerkster van zijn winkel, had hem gevraagd sigaretten en drank te brengen.

'Verkracht'
Vanaf dat punt lopen de lezingen uiteen. Volgens Narjis heeft de man haar toen verkracht, volgens de winkeleigenaar werd hij in de woning door gewapende mannen gedwongen om seks te hebben met het minderjarige meisje.

De mannen zouden deze handelingen hebben gefilmd en gefotografeerd, om met dat materiaal de Irakese man af te persen. Deze moest tienduizend euro betalen aan zijn afpersers, verdeeld over twee termijnen.

'Slachtoffer en verdachte'
De winkeleigenaar heeft echter de politie ingelicht, waardoor de verdachten al bij de eerste transactie zijn ingerekend. "Ik zie mezelf als slachtoffer en als verdachte", zegt Narjis bij de politie. "Slachtoffer vanwege de verkrachting, verdachte omdat ik hen niet heb tegengehouden." Met 'hen' onderstreept ze de aanwezigheid van Steven A. (39), Chernest E. (18), Marchano R. (17), Robert F. (43) en Raynald A. (19). De zaak tegen die laatste twee begint vrijdag.

Verschillende verklaringen
Alle verdachten hebben tot dusver anders verklaard. Zo heeft Narjis de misstanden toegegeven, maar ontkennen de overige betrokkenen stuk voor stuk dat ze op dat moment überhaupt in de woning waren.

Raynald is de officiële bewoner van het pand in de Saffierstraat en de twee minderjarige verdachten sliepen bij hem. Ze waren weggelopen van huis en zochten tijdelijk onderdak. Andere betrokkenen zijn bevriend met Raynald.

Jeugdrechter
Omdat Narjis en Marchano nog minderjarig zijn, zal de jeugdrechter zich over de vermeende strafbare feiten van deze twee ontfermen. Steven en Chernest, vader en zoon, zijn inmiddels op vrije voeten. Zij gelden nog steeds als verdachten en moeten zich mogelijk op een later moment verantwoorden voor de rechter.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Celstraffen voor afpersing van manager sportzaak Heerlen
Verkrachting Vluchteling Heerlen Onderzoek (13 oktober 2016)
Van verkrachting verdachte asielzoeker blijft vast
Rechter buigt zich over verkrachting in Heerlen
Zaak verkrachting door asielzoeker Heerlen aangehouden
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen