Overslaan en naar de inhoud gaan

17-jarig meisje ingezet als lokaas: 'Ik ben verkracht'

Geplaatst opvrijdag 27 november 2015 - 6:57

De Heerlense Narjis H. (17), die als lokaas zou hebben gediend in een afpersingszaak, claimt te zijn verkracht door haar voormalige baas.

Dat blijkt uit een dossier, in handen van Dagblad de Limburger. Diezelfde 43-jarige man heeft haar aangewezen als verdachte in deze afpersingszaak, die vrijdag van start gaat.

Sigaretten en drank
Volgens de Irakese man, de eigenaar van een avondwinkel aan de Akerstraat-Noord in Hoensbroek, werd hij op 19 augustus van dit jaar naar de Saffierstraat in Heerlen gelokt. Narjis, een voormalig medewerkster van zijn winkel, had hem gevraagd sigaretten en drank te brengen.

'Verkracht'
Vanaf dat punt lopen de lezingen uiteen. Volgens Narjis heeft de man haar toen verkracht, volgens de winkeleigenaar werd hij in de woning door gewapende mannen gedwongen om seks te hebben met het minderjarige meisje.

De mannen zouden deze handelingen hebben gefilmd en gefotografeerd, om met dat materiaal de Irakese man af te persen. Deze moest tienduizend euro betalen aan zijn afpersers, verdeeld over twee termijnen.

'Slachtoffer en verdachte'
De winkeleigenaar heeft echter de politie ingelicht, waardoor de verdachten al bij de eerste transactie zijn ingerekend. "Ik zie mezelf als slachtoffer en als verdachte", zegt Narjis bij de politie. "Slachtoffer vanwege de verkrachting, verdachte omdat ik hen niet heb tegengehouden." Met 'hen' onderstreept ze de aanwezigheid van Steven A. (39), Chernest E. (18), Marchano R. (17), Robert F. (43) en Raynald A. (19). De zaak tegen die laatste twee begint vrijdag.

Verschillende verklaringen
Alle verdachten hebben tot dusver anders verklaard. Zo heeft Narjis de misstanden toegegeven, maar ontkennen de overige betrokkenen stuk voor stuk dat ze op dat moment überhaupt in de woning waren.

Raynald is de officiële bewoner van het pand in de Saffierstraat en de twee minderjarige verdachten sliepen bij hem. Ze waren weggelopen van huis en zochten tijdelijk onderdak. Andere betrokkenen zijn bevriend met Raynald.

Jeugdrechter
Omdat Narjis en Marchano nog minderjarig zijn, zal de jeugdrechter zich over de vermeende strafbare feiten van deze twee ontfermen. Steven en Chernest, vader en zoon, zijn inmiddels op vrije voeten. Zij gelden nog steeds als verdachten en moeten zich mogelijk op een later moment verantwoorden voor de rechter.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP-333916054
Rechtbank begint met strafzaak tegen Bandidos
Celstraffen voor afpersing van manager sportzaak Heerlen
Verkrachting Vluchteling Heerlen Onderzoek (13 oktober 2016)
Van verkrachting verdachte asielzoeker blijft vast
Rechter buigt zich over verkrachting in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen