Overslaan en naar de inhoud gaan

17-jarig meisje ingezet als lokaas: 'Ik ben verkracht'

Geplaatst opvrijdag 27 november 2015 - 6:57

De Heerlense Narjis H. (17), die als lokaas zou hebben gediend in een afpersingszaak, claimt te zijn verkracht door haar voormalige baas.

Dat blijkt uit een dossier, in handen van Dagblad de Limburger. Diezelfde 43-jarige man heeft haar aangewezen als verdachte in deze afpersingszaak, die vrijdag van start gaat.

Sigaretten en drank
Volgens de Irakese man, de eigenaar van een avondwinkel aan de Akerstraat-Noord in Hoensbroek, werd hij op 19 augustus van dit jaar naar de Saffierstraat in Heerlen gelokt. Narjis, een voormalig medewerkster van zijn winkel, had hem gevraagd sigaretten en drank te brengen.

'Verkracht'
Vanaf dat punt lopen de lezingen uiteen. Volgens Narjis heeft de man haar toen verkracht, volgens de winkeleigenaar werd hij in de woning door gewapende mannen gedwongen om seks te hebben met het minderjarige meisje.

De mannen zouden deze handelingen hebben gefilmd en gefotografeerd, om met dat materiaal de Irakese man af te persen. Deze moest tienduizend euro betalen aan zijn afpersers, verdeeld over twee termijnen.

'Slachtoffer en verdachte'
De winkeleigenaar heeft echter de politie ingelicht, waardoor de verdachten al bij de eerste transactie zijn ingerekend. "Ik zie mezelf als slachtoffer en als verdachte", zegt Narjis bij de politie. "Slachtoffer vanwege de verkrachting, verdachte omdat ik hen niet heb tegengehouden." Met 'hen' onderstreept ze de aanwezigheid van Steven A. (39), Chernest E. (18), Marchano R. (17), Robert F. (43) en Raynald A. (19). De zaak tegen die laatste twee begint vrijdag.

Verschillende verklaringen
Alle verdachten hebben tot dusver anders verklaard. Zo heeft Narjis de misstanden toegegeven, maar ontkennen de overige betrokkenen stuk voor stuk dat ze op dat moment überhaupt in de woning waren.

Raynald is de officiële bewoner van het pand in de Saffierstraat en de twee minderjarige verdachten sliepen bij hem. Ze waren weggelopen van huis en zochten tijdelijk onderdak. Andere betrokkenen zijn bevriend met Raynald.

Jeugdrechter
Omdat Narjis en Marchano nog minderjarig zijn, zal de jeugdrechter zich over de vermeende strafbare feiten van deze twee ontfermen. Steven en Chernest, vader en zoon, zijn inmiddels op vrije voeten. Zij gelden nog steeds als verdachten en moeten zich mogelijk op een later moment verantwoorden voor de rechter.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Celstraffen voor afpersing van manager sportzaak Heerlen
Verkrachting Vluchteling Heerlen Onderzoek (13 oktober 2016)
Van verkrachting verdachte asielzoeker blijft vast
Rechter buigt zich over verkrachting in Heerlen
Zaak verkrachting door asielzoeker Heerlen aangehouden
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen