Overslaan en naar de inhoud gaan

17 emmertjes water halen: zeer natte herfst in Stein

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 8:02

Stein is koploper regenval in Limburg.

Volgens Meteo Limburg viel in de Limburgse plaats in de eerste vier herfstweken, van 23 september tot en met 20 oktober, 170 millimeter regen. Dat zijn 17 emmers van tien liter regenwater per vierkante meter.

Somber
De afgelopen vier weken waren in heel Zuid-Limburg extreem somber. Daar liet de zon zich in die periode slechts 62 uurtjes zien. Dit is vergelijkbaar met de eerste herfstweken van 1988. Alleen in 1968 was het somberder met 50 zonuren. Vorig jaar waren de eerste herfstweken met 200 zonuren juist erg zonnig.

Lees ook: Somberste eerste herfstweken in 35 jaar

20 graden
Na de lange, natte en sombere herfstperiode zijn dinsdag en de komende dagen overwegend droog. Woensdag en donderdag wordt het warmer met 20 graden en meer.

Lees hier de uitgebreide weersvooruitzichten voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen