Overslaan en naar de inhoud gaan

17 emmertjes water halen: zeer natte herfst in Stein

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 8:02

Stein is koploper regenval in Limburg.

Volgens Meteo Limburg viel in de Limburgse plaats in de eerste vier herfstweken, van 23 september tot en met 20 oktober, 170 millimeter regen. Dat zijn 17 emmers van tien liter regenwater per vierkante meter.

Somber
De afgelopen vier weken waren in heel Zuid-Limburg extreem somber. Daar liet de zon zich in die periode slechts 62 uurtjes zien. Dit is vergelijkbaar met de eerste herfstweken van 1988. Alleen in 1968 was het somberder met 50 zonuren. Vorig jaar waren de eerste herfstweken met 200 zonuren juist erg zonnig.

Lees ook: Somberste eerste herfstweken in 35 jaar

20 graden
Na de lange, natte en sombere herfstperiode zijn dinsdag en de komende dagen overwegend droog. Woensdag en donderdag wordt het warmer met 20 graden en meer.

Lees hier de uitgebreide weersvooruitzichten voor Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen