Overslaan en naar de inhoud gaan

17 aanhoudingen in Limburg tijdens avondklok

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 6:00

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 17 aanhoudingen verricht, voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Dat meldt de politie dinsdagochtend in alle vroegte. In Roermond is een agent lichtgewond geraakt tijdens een arrestatie. De overtreders hebben een leeftijd van 17 tot 55 jaar.

Deze aanhoudingen staan los van de arrestaties in Geleen. Bij de ongeregeldheden daar zijn maandagavond 12 aanhoudingen verricht.

Lees ook: 14 mensen aangehouden tijdens rellen in Geleen

Avondklok
In Nederland geldt sinds zaterdagavond een avondklok. Tussen 21:00 uur en 4:30 uur mogen mensen niet naar buiten, tenzij er een geldende reden is. Een hond aangelijnd uitlaten mag nog wel. Voor mantelzorgers en mensen die van en naar hun werk gaan geldt een uitzondering. Wie zonder reden tijdens de avondklok buiten is, riskeert een boete van 95 euro.

De avondklok is in ieder geval tot en met dinsdag 9 februari van kracht. De avondklok is ingezet in een poging om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen