Overslaan en naar de inhoud gaan

17 aanhoudingen in Limburg tijdens avondklok

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 6:00

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 17 aanhoudingen verricht, voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Dat meldt de politie dinsdagochtend in alle vroegte. In Roermond is een agent lichtgewond geraakt tijdens een arrestatie. De overtreders hebben een leeftijd van 17 tot 55 jaar.

Deze aanhoudingen staan los van de arrestaties in Geleen. Bij de ongeregeldheden daar zijn maandagavond 12 aanhoudingen verricht.

Lees ook: 14 mensen aangehouden tijdens rellen in Geleen

Avondklok
In Nederland geldt sinds zaterdagavond een avondklok. Tussen 21:00 uur en 4:30 uur mogen mensen niet naar buiten, tenzij er een geldende reden is. Een hond aangelijnd uitlaten mag nog wel. Voor mantelzorgers en mensen die van en naar hun werk gaan geldt een uitzondering. Wie zonder reden tijdens de avondklok buiten is, riskeert een boete van 95 euro.

De avondklok is in ieder geval tot en met dinsdag 9 februari van kracht. De avondklok is ingezet in een poging om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen