Overslaan en naar de inhoud gaan

16 miljoen euro voor Limburgse economie

Geplaatst opvrijdag 1 april 2016 - 6:52

De provincie investeert 16 miljoen extra in de Limburgse economie. Het geld is bedoeld voor het versterken van het midden- en kleinbedrijf (mkb) en het binnenhalen van nieuwe bedrijven.

Dat staat in de nota Vitaal Bedrijfsleven. Eerder werd al 60 miljoen beschikbaar gesteld aan het mkb via allerlei fondsen. Waar dat geld is bedoeld voor leningen aan individuele bedrijven, is het nieuwe bedrag bestemd voor een brede versterking van het mkb.

Innovatie
De provincie wil helpen met innovatie, bij het beter laten aansluiten van het mkb op de kenniscampussen in Limburg en bij het vergemakkelijken van het vinden van financieringsbronnen voor bedrijven. De 16 miljoen wordt ook ingezet voor het naar Limburg halen van nieuwe bedrijven

Voordeel
Gedeputeerde Twan Beurskens (VVD, economie): "We werken aan een overzicht met alle aanwezige kennis op de diverse campussen zodat mkb’ers daar snel hun voordeel mee kunnen doen. Om ondernemers te helpen bij hun zoektocht naar financiers openen we een loket. Er zijn veel mogelijkheden via banken en subsidieverstrekkers, maar we zien dat nog niet alle ondernemers daar goed gebruik van maken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provinciaal potje met geld voor MKB'ers al bijna leeg
Limburgse basisscholen lopen miljoenen mis
Chemelot
Limburgse bedrijven zien geen kansen in coronacrisis
Kredietunie Noord-Limburg van start
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen