Overslaan en naar de inhoud gaan

16 jaar cel voor wraakmoord Linda Minten in Venlo

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2015 - 14:19

Rafaël D. uit Venlo moet 16 jaar de cel in voor de moord op Linda Minten in oktober 2013.

Volgens de rechtbank heeft Rafaël D. de moord op Linda doelmatig gepland en uitgevoerd. Hij schoot haar van dichtbij dood.

Getuigen
De rechtbank komt tot deze conclusie na belastende verklaringen van getuigen. Verder werd er dna van D. gevonden op een huls van het moordwapen. De rechtbank noemde de moord 'een laffe daad die de samenleving geschokt heeft'.

D. ontkent alle betrokkenheid bij de moord. De advocaat van D. geeft aan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Dood
De 33-jarige Linda Minten werd van dichtbij door haar hoofd geschoten, terwijl haar twee kinderen lagen te slapen in haar woning aan de Genbroekstraat in Venlo. Ze overleed later aan haar verwondingen. Vijf maanden later werd Raphael D. opgepakt.

Wraak
Volgens het OM handelde D. uit wraak. Hij, zijn broer en zijn moeder werden eerder in hun huis gemolesteerd, daarbij raakte D. zwaar gewond. De partner van Linda Minten zou daar mee te maken hebben. Een en ander speelde zich af in het Venlose drugsmilieu.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eis: 16 jaar cel voor verdachte van moordzaak in Venlo
Rafaël D. uit Venlo voor de rechter in moordzaak
Lau Geeraets terug op plek van moord
Lau Geeraets
'DNA op kogelhulzen kan Lau Geeraets vrijpleiten'
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen