Overslaan en naar de inhoud gaan

1500 extra maagverkleiningen per jaar voor Zuyderland

Geplaatst opvrijdag 8 oktober 2021 - 20:00

Het aantal aanvragen voor een maagverkleining is tijdens de coronacrisis flink toegenomen. Voor de ziekenhuizen van Zuyderland gaat het om een stijging van 10 procent. Dat zijn zo'n 1500 extra operaties per jaar.

Dat merkt ook chirurg Evert-Jan Boerma. Hij werkt in het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen.

'Topje van de ijsberg'
Voor veel mensen is het uitbreken van de pandemie een wake-up call als het gaat om het aanpakken van hun ongezonde levensstijl. Mensen met overgewicht zijn namelijk vatbaarder voor corona. "En dat is nog maar het topje van ijsberg. Ik denk dat er nog meer gaan volgen", reageert Boerma.

Stijgen
In eerste instantie leek de stijging een inhaalslag, nadat de ziekenhuizen tijdens de lockdown vooral druk waren met het behandelen van covidpatiƫnten. Inmiddels is duidelijk dat het aantal aanmeldingen blijft stijgen, zelfs nu ook de reguliere zorg terug op gang is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen