Overslaan en naar de inhoud gaan

150 jaar Limburg (2): Textielmagnaat Nol Hendriks

Geplaatst opvrijdag 5 mei 2017 - 15:17

Textielmagnaat en voormalig suikeroom van Roda JC, Arnold Hendriks, is het voorbeeld van een succesvol ondernemersverhaal.

In de jaren zestig begon hij zonder een rooie cent op zak met de verkoop van nylonkousen van deur tot deur. Al snel had hij zes vertegenwoordigers nodig om het werk aan te kunnen.

Panty
Ruim 10 jaar hield Hendriks dit vol, tot de opmars van de veel goedkopere panty. Hij besloot over te stappen op de verkoop van textiel. Door de aan- en verkoop van grote partijen textiel bouwde hij een miljoenenimperium op.

Serie
Op donderdag 11 mei wordt gevierd dat Limburg 150 jaar geleden een provincie van Nederland werd. L1 staat deze week stil bij die mijlpaal, met een zevendelige serie met bijzondere en vaak vergeten verhalen uit de afgelopen anderhalve eeuw.

Deel 1: Ontploffing van een munitietrein

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zware hersenbloeding treft Roda-mecenas Nol Hendriks
Nol Hendriks nu echt met pensioen als ondernemer
Roda-icoon Arnold 'Nol' Hendriks overleden
Nol Hendriks bedreigd na aanbieden hulp aan Fortuna
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen