Overslaan en naar de inhoud gaan

1,5 miljoen voor techniekonderwijs op basisscholen

Geplaatst opdonderdag 16 april 2015 - 20:22

Alle basisscholen in Limburg en Brabant krijgen van het ministerie van Onderwijs samen bijna 1,5 miljoen euro voor techniekonderwijs.

Met dit geld moeten schoolbesturen zorgen dat leerkrachten technisch bijgeschoold worden, dat er goede projecten worden ontwikkeld en dat scholen technieklessen elk jaar opnemen in het onderwijsprogramma.

Dit maakte de stichting Wetenschap, Techniek en Excellentie (WTE) donderdag bekend.

Kiezen voor techniek
Het Rijk, bedrijfsleven en onderwijs hebben twee jaar geleden het Nationaal Techniekpact 2020 gesloten. Deze partijen willen dat meer kinderen voor technische richtingen kiezen, om het tekort aan dit soort personeel in de toekomst te voorkomen. In 2020 moeten op alle basisscholen technieklessen heel gewoon zijn.

Provincie subsideert
Ook de provincie Limburg subsidieert regelmatig projecten, vanuit het Techniekplan Limburg. WTE regio Zuid ‘beheert’ het grote geldbedrag voor Limburg en Brabant. Hoe schoolbesturen wetenschaps- en technieklessen geven, mogen ze zelf bedenken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schoolkinderen leren spelenderwijs internet kennen
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Limburgse kinderen leren programmeren
Ruim zes ton voor techniekonderwijs
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen