Overslaan en naar de inhoud gaan

15-jarige terreurverdachte uit Sittard op vrije voeten

Geplaatst opdonderdag 17 september 2015 - 17:38

Het 15-jarige meisje uit Sittard dat al twee weken vastzat als terreurverdachte komt donderdagavond weer op vrije voeten.

Volgens de raadkamer zijn er onvoldoende ernstige bezwaren om het meisje langer vast te houden. Wel is ze onder toezicht geplaatst van jeugdzorg. "Dat wil zeggen dat ze hulp en begeleiding krijgt de komende tijd", legt haar advocaat Björn Brinkman uit.

Geen concrete aanslag
De Sittardse wordt verdacht van poging tot deelname aan een criminele organisatie die terroristische aanslagen voorbereidt. Maar volgens het Openbaar Ministerie (OM) wordt ze 'niet verdacht van een concrete aanslag'.

Jongste terreurverdachte
Of ze wilde uitreizen naar het gebied van Islamitische Staat, kan de officier van justitie niet zeggen. Het OM zegt ook niet om welke terreurorganisatie het gaat en of meer mensen zijn gearresteerd. Rahma E., dochter van een Somalische moeder, is vermoedelijk de jongste terreurverdachte ooit in Nederland.

Lees ook: Meisje (15) uit Sittard vast als terreurverdachte.

Luister hieronder naar een interview met persofficier Resie Peters.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meisje (15) uit Sittard vast als terreurverdachte
Jeugddetentie voor jonge Sittardse terreurverdachte
Inval in Sittard voorkomt vertrek naar het kalifaat
Antiradicalisering door Limburgse moslim-sleutelfiguren
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen