Overslaan en naar de inhoud gaan

15-jarige terreurverdachte uit Sittard op vrije voeten

Geplaatst opdonderdag 17 september 2015 - 17:38

Het 15-jarige meisje uit Sittard dat al twee weken vastzat als terreurverdachte komt donderdagavond weer op vrije voeten.

Volgens de raadkamer zijn er onvoldoende ernstige bezwaren om het meisje langer vast te houden. Wel is ze onder toezicht geplaatst van jeugdzorg. "Dat wil zeggen dat ze hulp en begeleiding krijgt de komende tijd", legt haar advocaat Björn Brinkman uit.

Geen concrete aanslag
De Sittardse wordt verdacht van poging tot deelname aan een criminele organisatie die terroristische aanslagen voorbereidt. Maar volgens het Openbaar Ministerie (OM) wordt ze 'niet verdacht van een concrete aanslag'.

Jongste terreurverdachte
Of ze wilde uitreizen naar het gebied van Islamitische Staat, kan de officier van justitie niet zeggen. Het OM zegt ook niet om welke terreurorganisatie het gaat en of meer mensen zijn gearresteerd. Rahma E., dochter van een Somalische moeder, is vermoedelijk de jongste terreurverdachte ooit in Nederland.

Lees ook: Meisje (15) uit Sittard vast als terreurverdachte.

Luister hieronder naar een interview met persofficier Resie Peters.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meisje (15) uit Sittard vast als terreurverdachte
Jeugddetentie voor jonge Sittardse terreurverdachte
Inval in Sittard voorkomt vertrek naar het kalifaat
Antiradicalisering door Limburgse moslim-sleutelfiguren
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen