Overslaan en naar de inhoud gaan

15 jaar celstraf voor moord op Saeed Ali uit Weert

Geplaatst opmaandag 2 februari 2015 - 14:34

Kevin R. (30) uit Wessem is maandagmiddag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op Weertenaar Saeed Ali in november 2012.

Het Openbaar Ministerie had twaalf jaar celstraf geëist.

Voorbedachte rade
Volgens de rechtbank staat vast dat R. met voorbedachte rade handelde toen hij Saeed Ali doodschoot. Dat zou onder meer blijken uit camerabeelden waarop te zien was hoe R. bij winkelcentrum Moesel in Weert iets achter Ali ging lopen en hem vervolgens twee keer in de rug schoot.

Keel doorsnijden
Daarna schoot R. het slachtoffer nog een keer in de borst. Ook bewerkte hij hem kort daarna nog met een mes, de rechtbank kreeg de indruk dat R. had geprobeerd de keel van het slachtoffer door te snijden.

De verklaring van R. dat hij handelde in een opwelling omdat Ali een opmerking maakte over zijn dochtertje, achtte de rechtbank ongeloofwaardig.

Lees ook: Eis: 12 jaar celstraf voor moord op man uit Weert.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eis: 12 jaar celstraf voor moord op man uit Weert
Tralies gevangenis cel
14 jaar celstraf voor brute moord op Saeed Ali uit Weert
vuurwapen
Twaalf jaar cel geëist in Weerter moordzaak
Veroordeelde in moordzaak Weert gaat in beroep
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen