Overslaan en naar de inhoud gaan

1,4 miljoen kijkers finale Flikken Maastricht; is dit het einde?

Geplaatst opzaterdag 28 april 2018 - 7:58

Ruim 1,4 miljoen mensen hebben gekeken naar de seizoensfinale van Flikken Maastricht.

Voor de liefhebbers van de politieserie was het dubbel genieten vrijdagavond. Er was namelijk een extra lange aflevering te zien van de avonturen van rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen.

Koningsdag
Met 1.427.000 kijkers staat de aflevering op de derde plek van de best bekeken programma's. Het Achtuurjournaal van de NOS en het verslag van Koningsdag trokken meer kijkers. Op het laatste programma stemden bijna 2 miljoen mensen af.

Het einde?
Met de dubbele aflevering van vrijdagavond komt er in ieder geval een einde aan het twaalfde seizoen van de populaire serie, maar misschien is het überhaupt het einde van Flikken Maastricht. Of er nog een dertiende seizoen komt is niet duidelijk.

Omroep AVROTROS heeft daarover nog niks bekendgemaakt en ook de hoofdrolspelers hebben er nog niks over losgelaten, hoewel Victor Reinier (Floris Wolfs) eerder zei dat hij wel hoopt op een dertiende seizoen.

Lees ook: Victor Reinier wil door met Flikken Maastricht

Uitermate teleurstellend
Fans reageren wisselend op de seizoensfinale. Sommigen vinden het einde voorspelbaar of tegenvallen. Anderen laten weten dat er nu wel een nieuw seizoen moét komen. "Zo kun je #FlikkenMaastricht niet laten eindigen", schrijft iemand op Twitter na het zien van de laatste episode. Een ander: "Als dit het definitieve einde is, vind ik het uitermate teleurstellend!!!"

Waarschuwing: Heb je de seizoensfinale niet gezien? Lees dan niet verder onder de foto!

Jens Bols
Rode draad in het verhaal van Flikken Maastricht is al lange tijd de corrupte Officier van Justitie Jens Bols. Hij is geobsedeerd door rechercheur Eva van Dongen (Angela Schijf) en doet er alles aan om haar in zijn macht te krijgen.

Albanese maffia
In de laatste aflevering speelt hij twee criminele groepen tegen elkaar uit door met beide een miljoenendeal te sluiten voor de verkoop van de drugs. De criminelen blijven met lege handen achter, terwijl Bols er met 10 miljoen euro vandoor gaat. Eén van de criminelen, de Albanese maffia, gijzelt Eva om zo het geld terug te krijgen van Bols.

Eva wordt gevangen gehouden en platgespoten met heroïne. In een zwaar vuurgevecht komt vervolgens zo´n beetje iedereen om het leven, behalve Floris en Eva. Terug in Maastricht blijkt Eva niet zonder de drugs te kunnen. Nadat ze zichzelf heroïne inspuit loopt ze richting Wolfs en wordt duidelijk dat ze een overdosis heeft genomen. Of Eva het wel of niet overleeft, dat is dus de vraag waar de kijkers mee achterblijven.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen