Overslaan en naar de inhoud gaan

14 mensen aangehouden tijdens rellen in Geleen

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 18:22

Tijdens de rellen in het centrum van Geleen maandagavond zijn 14 mensen aangehouden. Enkele van de arrestanten zijn minderjarig, zo meldt de politie.

Voor welke vergrijpen de verdachten zijn opgepakt, is nog niet bekendgemaakt. De rust in Geleen is inmiddels weergekeerd, nadat een grote groep rellende jongeren eerder op de avond de binnenstad flink op de kop had gezet.

Avondklokrellen
Rond 18:00 uur werd het onrustig in het centrum van Geleen. Niet lang daarna braken rellen uit en een grote politiemacht greep in. Op videobeelden zijn relschoppers te zien die door het centrum rennen en joelen. De ME jaagt ze uit elkaar. De relschoppers vluchten alle kanten op. Politieauto's staan op strategische plaatsen opgesteld en groepen met jongeren worden door de politie achterna gezeten.

Oproepen
Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een groep van 100 tot 150 personen. Er werd veel zwaar vuurwerk afgestoken. In appgroepen circuleerden eerder op de dag oproepen voor demonstraties en rellen in diverse plaatsen, waaronder ook Geleen.

Lees ook: Oproep tot nieuwe rellen: steden zetten zich schrap

Veel politie
De politie stuurde kort voor 19:00 uur veel wagens via de A2 naar Geleen om te assisteren. De wagens verzamelden zich eerst bij het Zuyderlandziekenhuis om vervolgens versterking te bieden in het centrum van Geleen. Relschoppers werden uiteen gedreven en gevolgd door politiewagens. Rond 20:30 uur werden alle toegangswegen naar het centrum afgezet. Het centrum werd vanuit de lucht met een politiehelikopter in de gaten gehouden.

Politiemacht verzamelt zich bij Zuyderland voor rellen in centrum Geleen (25 jan 2021)
Politie verzamelt zich in Geleen voor avondklokrellen. Beeld ter illustratie: Marc van O. had geen directe betrokkenheid bij de Geleense rellen.
Foto: Fer Traugott

Noodverordening
Sinds 16:00 uur maandag geldt in Sittard-Geleen een noodverordening tot zeker 1 februari. Burgemeester Hans Verheijen is bang voor rellen. Volgens de burgemeester werden de signalen voor 'ernstige wanordelijkheden' in de loop van maandag steeds concreter. Hij waarschuwt relschoppers dat er ook publiek cameratoezicht kan worden ingezet om mensen te kunnen identificeren en opsporen.

Lees ook: Ook noodverordening in Sittard-Geleen: vrees voor rellen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen