Overslaan en naar de inhoud gaan

14 mensen aangehouden tijdens rellen in Geleen

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 18:22

Tijdens de rellen in het centrum van Geleen maandagavond zijn 14 mensen aangehouden. Enkele van de arrestanten zijn minderjarig, zo meldt de politie.

Voor welke vergrijpen de verdachten zijn opgepakt, is nog niet bekendgemaakt. De rust in Geleen is inmiddels weergekeerd, nadat een grote groep rellende jongeren eerder op de avond de binnenstad flink op de kop had gezet.

Avondklokrellen
Rond 18:00 uur werd het onrustig in het centrum van Geleen. Niet lang daarna braken rellen uit en een grote politiemacht greep in. Op videobeelden zijn relschoppers te zien die door het centrum rennen en joelen. De ME jaagt ze uit elkaar. De relschoppers vluchten alle kanten op. Politieauto's staan op strategische plaatsen opgesteld en groepen met jongeren worden door de politie achterna gezeten.

Oproepen
Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een groep van 100 tot 150 personen. Er werd veel zwaar vuurwerk afgestoken. In appgroepen circuleerden eerder op de dag oproepen voor demonstraties en rellen in diverse plaatsen, waaronder ook Geleen.

Lees ook: Oproep tot nieuwe rellen: steden zetten zich schrap

Veel politie
De politie stuurde kort voor 19:00 uur veel wagens via de A2 naar Geleen om te assisteren. De wagens verzamelden zich eerst bij het Zuyderlandziekenhuis om vervolgens versterking te bieden in het centrum van Geleen. Relschoppers werden uiteen gedreven en gevolgd door politiewagens. Rond 20:30 uur werden alle toegangswegen naar het centrum afgezet. Het centrum werd vanuit de lucht met een politiehelikopter in de gaten gehouden.

Politiemacht verzamelt zich bij Zuyderland voor rellen in centrum Geleen (25 jan 2021)
Politie verzamelt zich in Geleen voor avondklokrellen. Beeld ter illustratie: Marc van O. had geen directe betrokkenheid bij de Geleense rellen.
Foto: Fer Traugott

Noodverordening
Sinds 16:00 uur maandag geldt in Sittard-Geleen een noodverordening tot zeker 1 februari. Burgemeester Hans Verheijen is bang voor rellen. Volgens de burgemeester werden de signalen voor 'ernstige wanordelijkheden' in de loop van maandag steeds concreter. Hij waarschuwt relschoppers dat er ook publiek cameratoezicht kan worden ingezet om mensen te kunnen identificeren en opsporen.

Lees ook: Ook noodverordening in Sittard-Geleen: vrees voor rellen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen