Overslaan en naar de inhoud gaan

14 mensen aangehouden tijdens rellen in Geleen

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 18:22

Tijdens de rellen in het centrum van Geleen maandagavond zijn 14 mensen aangehouden. Enkele van de arrestanten zijn minderjarig, zo meldt de politie.

Voor welke vergrijpen de verdachten zijn opgepakt, is nog niet bekendgemaakt. De rust in Geleen is inmiddels weergekeerd, nadat een grote groep rellende jongeren eerder op de avond de binnenstad flink op de kop had gezet.

Avondklokrellen
Rond 18:00 uur werd het onrustig in het centrum van Geleen. Niet lang daarna braken rellen uit en een grote politiemacht greep in. Op videobeelden zijn relschoppers te zien die door het centrum rennen en joelen. De ME jaagt ze uit elkaar. De relschoppers vluchten alle kanten op. Politieauto's staan op strategische plaatsen opgesteld en groepen met jongeren worden door de politie achterna gezeten.

Oproepen
Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een groep van 100 tot 150 personen. Er werd veel zwaar vuurwerk afgestoken. In appgroepen circuleerden eerder op de dag oproepen voor demonstraties en rellen in diverse plaatsen, waaronder ook Geleen.

Lees ook: Oproep tot nieuwe rellen: steden zetten zich schrap

Veel politie
De politie stuurde kort voor 19:00 uur veel wagens via de A2 naar Geleen om te assisteren. De wagens verzamelden zich eerst bij het Zuyderlandziekenhuis om vervolgens versterking te bieden in het centrum van Geleen. Relschoppers werden uiteen gedreven en gevolgd door politiewagens. Rond 20:30 uur werden alle toegangswegen naar het centrum afgezet. Het centrum werd vanuit de lucht met een politiehelikopter in de gaten gehouden.

Politiemacht verzamelt zich bij Zuyderland voor rellen in centrum Geleen (25 jan 2021)
Politie verzamelt zich in Geleen voor avondklokrellen. Beeld ter illustratie: Marc van O. had geen directe betrokkenheid bij de Geleense rellen.
Foto: Fer Traugott

Noodverordening
Sinds 16:00 uur maandag geldt in Sittard-Geleen een noodverordening tot zeker 1 februari. Burgemeester Hans Verheijen is bang voor rellen. Volgens de burgemeester werden de signalen voor 'ernstige wanordelijkheden' in de loop van maandag steeds concreter. Hij waarschuwt relschoppers dat er ook publiek cameratoezicht kan worden ingezet om mensen te kunnen identificeren en opsporen.

Lees ook: Ook noodverordening in Sittard-Geleen: vrees voor rellen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen