Overslaan en naar de inhoud gaan

14 jaar celstraf voor brute moord op Saeed Ali uit Weert

Geplaatst opdonderdag 27 oktober 2016 - 15:05

De 32-jarige Kevin R. uit Wessem, die in november 2012 Weertenaar Saeed Ali op brute wijze vermoorde, is in hoger beroep tot een celstraf van 14 jaar veroordeeld.

Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch donderdag besloten.

Aardappelmesje
R. schoot de 31-jarige Ali in november 2012 met drie kogels neer bij winkelcentrum Moesel in Weert. Daarna zou hij hebben geprobeerd met een aardappelmesje diens keel door te snijden. Het hof spreekt van 'een kille en brute liquidatie'.

Hennep
De precieze aanleiding voor de moord blijft onduidelijk. R. heeft hierover verschillende verklaringen afgelegd, maar diverse getuigen hebben verklaard dat het zou gaan om een schuld die hij had aan de financier van een hennepplantage. Ali was de tussenpersoon tussen Kevin R. en de financier van die plantage.

Lagere straf
De straf van 14 jaar is lager dan de 15 jaar die eerder door de rechtbank is opgelegd, maar hoger dan de 12 jaar die door het Openbaar Ministerie tegen R. eiste. Het hof heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte. De verdachte is enigszins verminderd toerekeningsvatbaar door een autismestoornis.

Hoger beroep
R. werd begin vorig jaar door de Roermondse rechtbank veroordeeld tot vijftien jaar cel, maar ging in hoger beroep. De celstraf was hoger dan de eis van twaalf jaar die justitie had neergelegd. Volgens de rechtbank was er echter duidelijk sprake van voorbedachte rade en had R. de moord samen met een andere man beraamd. Die is echter nooit voor de rechter verschenen wegens gebrek aan bewijs.

Lees ook: Twaalf jaar cel geëist in Weerter moordzaak

Opwelling
Kevin R. heeft altijd volgehouden Ali per ongeluk en in een opwelling te hebben doodgeschoten, nadat die een verkeerde opmerking had gemaakt over zijn dochtertje.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

vuurwapen
Twaalf jaar cel geëist in Weerter moordzaak
Eis: 12 jaar celstraf voor moord op man uit Weert
15 jaar celstraf voor moord op Saeed Ali uit Weert
Veroordeelde in moordzaak Weert gaat in beroep
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen