Overslaan en naar de inhoud gaan

13-jarige Reno Francot wint in Wackersdorf

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 22:14

De Limburgse karter Reno Francot heeft in het Duitse Wackersdorf de eerste race om de FIA Karting Academy Trophy gewonnen.

De pas 13-jarige karter staat daardoor ook automatisch bovenaan in het klassement.

Duel
Francot was zondag tijdens de race in duel met de Colombiaan Salim Hanna. Halverwege de wedstrijd kon de Limburger Hanna passeren. Die leidende positie gaf hij niet meer uit handen. Door zijn overwinning staat Francot bovenaan in het klassement met 35 punten. De voorsprong op Hanna bedraagt zeven punten.

De jonge coureur is blij met zijn zege: "Ik bleef gefocust tijdens de race, kon Hanna passeren en mijn leidende positie vast houden tot aan de finish."

Lees ook: Karter Francot sleept fabriekscontract binnen

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen