Overslaan en naar de inhoud gaan

123 jaar oude bakkerij uit Venlo failliet

Geplaatst opdinsdag 9 juni 2015 - 16:11

Het 123 jaar oude familiebedrijf Bakkerij In 't Soete Huis uit Venlo is dinsdag failliet verklaard.

De bakkerij met 18 werknemers heeft de afgelopen jaren een schuld opgebouwd van twee ton, zegt curator Haico Dings van Huver Advocaten in Venlo.

Toenemende concurrentie
Volgens Dings was voortzetting van de bakkerij aan de Geldersepoort in Venlo en van de bakkerswinkel in het Blerickse winkelcentrum De Wieën onmogelijk. Dings noemt hoge personeels- en huurkosten in combinatie met toenemende concurrentie van supermarkten en daardoor tegenvallende opbrengsten als oorzaken van de schuldenlast.

Behoorlijke klap
Het personeel is zaterdag al ingelicht. "De klap is behoorlijk aangekomen, zegt Dings. Hij gaat nog kijken of een doorstart mogelijk is en er mogelijk kandidaten voor een overname zijn.

Hofleverancier
In Het Soete Huis werd in 1892 opgericht en kreeg ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan het predidaat Hofleverancier. De bakkerij werd gerund door de vierde generatie van de familie Lamberts. De huidige eigenaar Lucas Lamberts wil niet ingaan op vragen vanuit de media.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rijkswaterstaat test wintermaterieel in Blerick
Betaald parkeren Blerick per oktober afgeschaft
De haven van Blerick
Beperkte uitbreiding containerhaven Blerick
Bad Blariacum voorstel Kazernekwartier Venlo
Ondernemer komt met nieuwe visie op Kazernekwartier
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen