Overslaan en naar de inhoud gaan

120 wapens ingeleverd: grootste aantal in Venlo

Geplaatst opvrijdag 22 oktober 2021 - 15:04

In Limburg zijn 120 wapens ingeleverd bij de grote landelijke inleveractie 'Drop je knife'. Het doel was om het aantal wapens op straat te verminderen.

Dat meldt de politie vrijdag.

Anoniem
Wie zijn of haar mes anoniem en straffeloos wilde inleveren in Limburg kon dat doen op 14 inleverpunten in de periode van 11 tot en met 17 oktober. De meeste wapens werden in Venlo verzameld. Politie Venlo meldt dat er 49 steekwapens in diverse vormen en maten, 26 overige wapens en 1 doosje knalpatronen is ingeleverd. In Maastricht verzamelde de politie 34 wapens en 2 doosjes munitie. Van de overige gemeenten zijn de precieze aantallen niet bekend.

Allerlei soorten
Op basis van een voorlopige telling meldt het ministerie van Justitie dat er in totaal 3300 wapens in heel Nederland zijn ingeleverd. Het gaat om allerlei soorten, waaronder messen, steekwapens en vuurwapens. Onder de overige wapens horen stroomstootwapens, een kruisboog, knuppels, boksbeugels, een aantal knal/alarm pistolen, 1 luchtdrukpistool en een aantal BB-guns in diverse types.

Lees ook: Jongeren: 'Inleveractie messen druppel op gloeiende plaat'

Van de 3300 wapens telde de politie ruim 2200 steekwapens zoals machetes, vlindermessen en zelfgemaakte steekwapens en bijna 500 vuurwapens. De overige 600 wapens zijn slag- en stootwapens, munitie, boksbeugels en nepwapens.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen