Overslaan en naar de inhoud gaan

12 maanden cel voor veroorzaken dodelijk ongeluk

Geplaatst opdinsdag 18 juli 2017 - 14:57

Een 36-jarige man uit Weert heeft 12 maanden gevangenisstraf gekregen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Swartbroek.

Dat heeft rechtbank Limburg dinsdag beslist.

Dodelijk ongeluk
Op 30 maart 2014 reed de Weertenaar op een motorfiets op de Roermondseweg (N280) in Swartbroek. Voordat hij een bocht in ging, heeft hij verschillende voertuigen ingehaald ondanks de doorgetrokken streep op de weg. De man ging met een veel te hoge snelheid door de bocht en reed een 78-jarige fietser aan die de weg overstak. De fietser overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen.

Onder invloed
Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte onder invloed was van hoge concentraties rustgevende middelen.

Lees ook: OM eist cel voor dodelijk ongeval na drank en drugs

Straf
Naast de celstraf van een jaar, krijgt de Weerteneaar ook nog een rijverbod van drie jaar opgelegd. De rechtbank heeft rekening gehouden met de ernst van het ongeval, het overlijden van het slachtoffer en het feit dat de man nauwelijks verantwoording heeft genomen voor zijn verkeersgedrag.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Top Limburgse buuttewereld houdt try-out in Roggel
Frontale botsing tussen twee auto's in Swartbroek
Voortbestaan basisschool Swartbroek onzeker
Dronken bestuurder vliegt uit de bocht
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen