Overslaan en naar de inhoud gaan

12-jarige jongen uit Geulle kartkampioen van BeNeLux

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 20:38

Thom Reinaerdts uit Geulle is kartkampioen in de Minimax geworden. De 12-jarige karter nam voor het eerst deel aan de wedstrijden in deze kinderklasse en sloot het seizoen af met de BeNeLux-titel.

Reinaerdts doet pas twee jaar aan karten en won in vier raceweekenden tien van de twaalf races.

Talent
"
Mijn vriendje deed aan karting en vroeg me of ik mee wilde gaan naar de baan in Genk om te kijken. Daarna ben ik een keer teruggegaan om zelf in een huurkart te rijden. Ik was meteen verkocht", aldus de jonge kampioen. Zijn vader kocht een kart voor hem en vanaf dat moment was het trainen geblazen. De karter uit Geulle beschikt over bijzonder talent en toonde zijn klasse ook in het Belgische BMC-kampioenschap, waar hij zich verzekerde van de tweede plaats.

Blatter Media

Géén Formule 1
De Minimax-kampioen zit op de HAVO van het Stella Maris College in Meerssen en heeft inmiddels de topsportstatus van het NOC*NSF. Hij stapt komend jaar over naar de Junior-klasse en rijdt dan ook weer om het BNL- en BMC kampioenschap. Thom droomt van een autosportcarrière en wil op termijn eerst in een Renault Clio of iets dergelijks gaan rijden om daarna door te kunnen stromen naar de Porsche Cup. "Maar geen Formule 1!"

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen