Overslaan en naar de inhoud gaan

12-jarige jongen uit Geulle kartkampioen van BeNeLux

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 20:38

Thom Reinaerdts uit Geulle is kartkampioen in de Minimax geworden. De 12-jarige karter nam voor het eerst deel aan de wedstrijden in deze kinderklasse en sloot het seizoen af met de BeNeLux-titel.

Reinaerdts doet pas twee jaar aan karten en won in vier raceweekenden tien van de twaalf races.

Talent
"
Mijn vriendje deed aan karting en vroeg me of ik mee wilde gaan naar de baan in Genk om te kijken. Daarna ben ik een keer teruggegaan om zelf in een huurkart te rijden. Ik was meteen verkocht", aldus de jonge kampioen. Zijn vader kocht een kart voor hem en vanaf dat moment was het trainen geblazen. De karter uit Geulle beschikt over bijzonder talent en toonde zijn klasse ook in het Belgische BMC-kampioenschap, waar hij zich verzekerde van de tweede plaats.

Blatter Media

Géén Formule 1
De Minimax-kampioen zit op de HAVO van het Stella Maris College in Meerssen en heeft inmiddels de topsportstatus van het NOC*NSF. Hij stapt komend jaar over naar de Junior-klasse en rijdt dan ook weer om het BNL- en BMC kampioenschap. Thom droomt van een autosportcarrière en wil op termijn eerst in een Renault Clio of iets dergelijks gaan rijden om daarna door te kunnen stromen naar de Porsche Cup. "Maar geen Formule 1!"

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen