Overslaan en naar de inhoud gaan

12-jarige jongen uit Geulle kartkampioen van BeNeLux

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 20:38

Thom Reinaerdts uit Geulle is kartkampioen in de Minimax geworden. De 12-jarige karter nam voor het eerst deel aan de wedstrijden in deze kinderklasse en sloot het seizoen af met de BeNeLux-titel.

Reinaerdts doet pas twee jaar aan karten en won in vier raceweekenden tien van de twaalf races.

Talent
"
Mijn vriendje deed aan karting en vroeg me of ik mee wilde gaan naar de baan in Genk om te kijken. Daarna ben ik een keer teruggegaan om zelf in een huurkart te rijden. Ik was meteen verkocht", aldus de jonge kampioen. Zijn vader kocht een kart voor hem en vanaf dat moment was het trainen geblazen. De karter uit Geulle beschikt over bijzonder talent en toonde zijn klasse ook in het Belgische BMC-kampioenschap, waar hij zich verzekerde van de tweede plaats.

Blatter Media

Géén Formule 1
De Minimax-kampioen zit op de HAVO van het Stella Maris College in Meerssen en heeft inmiddels de topsportstatus van het NOC*NSF. Hij stapt komend jaar over naar de Junior-klasse en rijdt dan ook weer om het BNL- en BMC kampioenschap. Thom droomt van een autosportcarrière en wil op termijn eerst in een Renault Clio of iets dergelijks gaan rijden om daarna door te kunnen stromen naar de Porsche Cup. "Maar geen Formule 1!"

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen