Overslaan en naar de inhoud gaan

12-jarige jongen uit Geulle kartkampioen van BeNeLux

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 20:38

Thom Reinaerdts uit Geulle is kartkampioen in de Minimax geworden. De 12-jarige karter nam voor het eerst deel aan de wedstrijden in deze kinderklasse en sloot het seizoen af met de BeNeLux-titel.

Reinaerdts doet pas twee jaar aan karten en won in vier raceweekenden tien van de twaalf races.

Talent
"
Mijn vriendje deed aan karting en vroeg me of ik mee wilde gaan naar de baan in Genk om te kijken. Daarna ben ik een keer teruggegaan om zelf in een huurkart te rijden. Ik was meteen verkocht", aldus de jonge kampioen. Zijn vader kocht een kart voor hem en vanaf dat moment was het trainen geblazen. De karter uit Geulle beschikt over bijzonder talent en toonde zijn klasse ook in het Belgische BMC-kampioenschap, waar hij zich verzekerde van de tweede plaats.

Blatter Media

Géén Formule 1
De Minimax-kampioen zit op de HAVO van het Stella Maris College in Meerssen en heeft inmiddels de topsportstatus van het NOC*NSF. Hij stapt komend jaar over naar de Junior-klasse en rijdt dan ook weer om het BNL- en BMC kampioenschap. Thom droomt van een autosportcarrière en wil op termijn eerst in een Renault Clio of iets dergelijks gaan rijden om daarna door te kunnen stromen naar de Porsche Cup. "Maar geen Formule 1!"

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen