Overslaan en naar de inhoud gaan

11devande11de werkt bij toegang met gezichtsherkenning

Geplaatst opwoensdag 3 november 2021 - 6:00

De 11evande11e in Roermond gaat dit jaar gebruik maken van gezichtsherkenningstechnieken zodat carnavalsliefhebbers sneller toegang tot het terrein krijgen. De gezichtsherkenning is een alternatief voor het tonen en controleren van een paspoort of identiteitskaart.

"Het is geen alternatief voor de QR-code, want die moet iedereen alsnog laten zien", waarschuwt Silke Geerts, softwareontwikkelaar van het bedrijf Compo.

Voorafgaand registreren
Het bedrijf Compo uit Margraten ontwikkelde de software People Flows. Met deze software kan iedereen zich voorafgaand registreren. "Je voert je gegevens in, maakt een foto van je identiteitskaart en vervolgens maak je een selfie", vertelt Geerts. De data wordt dan geregistreerd en gekoppeld aan de QR-code.

Niet verplicht
"Op deze manier hoef je niet je ID of paspoort te laten zijn bij de ingang. De software is zo ingericht dat de persoon die voor de camera staat in no time kan zien wie je bent. Het zal sneller gaan dan een vrijwilliger die een paspoort moet controleren", legt Geerts uit.

Voor het evenement is het niet verplicht om het op deze manier te doen. De meeste sluizen zijn op de normale manier ingericht waar een beveiliger een QR-code met een ID of paspoort controleert.

Minder druk
Aan de voorkant kost het wellicht iets meer tijd, maar het zorgt er wel voor dat je bij de ingang sneller door kunt lopen. "Bij iedere ingang op het plein zullen een aantal sluizen ingericht zijn voor de gezichtsherkenning. We verwachten dat het daar een stuk minder druk zal zijn, omdat deze manier veel sneller gaat", stelt Geerts.

Ongeveer 25 procent van de bezoekers die al een kaartje hebben gekocht, hebben zich al geregistreerd via People Flows. "Het is heel eenvoudig. Je downloadt gewoon de app en volgt de stappen", aldus Geerts.

Schminken? Geen probleem
Volgens de softwareontwikkelaar maakt het niet uit of je een pruik draagt of geschminkt bent. "Daag vooral de software uit", zegt Geerts lachend. "Schminken, een zonnebril op of zelfs een mondkapje is geen probleem. Maar een masker van bijvoorbeeld een aap of ander persoon kan natuurlijk niet." De software herkent door middel van je ogen, de vorm van je hoofd en lijnen in je gezicht wie je bent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen