Overslaan en naar de inhoud gaan

11devande11de welkom in Venlo en Sittard-Geleen

Geplaatst opdonderdag 16 januari 2020 - 14:45

Als de organisatie van de 11devande11de een nieuwe locatie zoekt buiten Maastricht, is die welkom in Venlo. Ook de gemeente Sittard-Geleen heeft zich gemeld.

Dat laten Leon Bastiaans, de voorzitter van het Stadscomité en organisator van de Boetezitting en wethouder Berry van Rijswijk van Sittard-Geleen weten aan L1.

Nieuwe locatie
De 11devande11de vindt traditioneel plaats in Maastricht, maar de organisatie van het evenement heeft het idee dat Maastricht er niet meer op zit te wachten. Daarom zoekt de Sjeng Kraft Kompenei een nieuwe locatie, mogelijk buiten Maastricht.

Venlo
Roermond en Heerlen zijn eventueel ook opties, maar vooralsnog is Venlo de plek die zegt interesse te hebben. “De afspraak is al jaren dat Maastricht de 11devande11de doet en Venlo de opening van de Vastelaovend”, zegt Bastiaans. Volgende week gaat de organisatie van de 11devande11de opnieuw in gesprek met de gemeente Maastricht. Bastiaans hoopt dat ze er samen uitkomen. “Maar als de organisatie weg wil, dan zijn ze welkom in Venlo."

Eén groot feest
Bastiaans nodigt de Sjeng Kraft Kompenei uit om carnavalszaterdag 22 februari in Venlo te komen kijken. "Dan kunnen ze goed zien hoe wij als organisatie samenwerken met betrokken partijen zoals de horeca en de gemeente om de start van de Limburgse Vastelaovend tot één groot feest te maken."

Sittard-Geleen
Inmiddels heeft ook wethouder Berry van Rijswijk van Sittard-Geleen laten weten open te staan voor een gesprek met de Sjeng Kraft Kompenei.

Voor Maastricht zijn er nog twee locaties een optie. Vastelaovesduo X-Elle nam de proef op de som:

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen