Overslaan en naar de inhoud gaan

'11devande11de welkom in Roermond'

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 7:12

Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul heeft aan de organisatie van de 11devande11de aangeboden om samen te gaan kijken of de start van het carnavalsseizoen dit jaar in Roermond kan plaatsvinden.

Volgens de voorzitter van D’n Uul, Dirk Franssen, is de binnenstad van Roermond de beste mogelijkheid om het evenement te huisvesten.

Reddingsboei
Woensdag werd bekend dat de 11devande11e dit jaar definitief niet plaats zal vinden in de binnenstad van Maastricht. De Onze Lieve Vrouwewal, die als laatste reddingsboei gold voor de Sjeng Kraft Kompenei, is niet geschikt.

Lees ook: Stadspark niet geschikt voor 11devande11de

Helpende hand
"Ook wij hebben de afgelopen maanden met grote bezorgdheid de actuele ontwikkelingen gevolgd. Hierbij ging het ons primair om het voortbestaan van deze traditie die, óók naar onze mening, eigenlijk thuishoort in het centrum van onze provinciehoofdstad. Nu die kans echter nog kleiner is geworden, willen wij de Sjeng Kraft Kompenei een helpende hand toesteken en samen het overleg aangaan. De charme van onze binnenstad in combinatie met de noodzakelijke faciliteiten zijn in Roermond allemaal voorhanden", laat de voorzitter weten.

Voorstel
"We hebben de Sjeng Kraft Kompenei het voorstel gedaan om in gesprek te gaan. Daarnaast hebben we de gemeente Roermond geïnformeerd. Nu is het afwachten", vertelt Franssen.

Compacte binnenstad
Volgens Franssen heeft Roermond een compacte binnenstad met meerdere grote pleinen die niet ver van elkaar afliggen en die met elkaar verbonden zijn door brede winkelpromenades. Die moeten de grote bezoekersstromen makkelijk aankunnen. Tijdens de jaarlijkse Sjtasiefestasie komen er tussen de 20.000 en 24.000 mensen. "Het is groot genoeg", aldus Franssen.

Lees ook: 11devande11de welkom in Venlo en Sittard-Geleen

Roermond is niet de enige stad die de 11devande11e graag ziet komen. Weert en Sittard-Geleen hebben ook al interesse getoond. Daarnaast heeft Pinkpopbaas Jan Smeets aangeboden om het Pinkpopterrein in Landgraaf als locatie te gebruiken voor de 11devande11de.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen